Hvordan Avskrive Rapporteringsbeløp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avskrive Rapporteringsbeløp
Hvordan Avskrive Rapporteringsbeløp

Video: Hvordan Avskrive Rapporteringsbeløp

Video: Hvordan Avskrive Rapporteringsbeløp
Video: Writing Off Bad Debts - Accounts Receivable 2024, Kan
Anonim

Hver bedrift står overfor behovet for å bruke regnskapsførte beløp. Disse midlene kan brukes til selskapets økonomiske, produksjonsmessige og administrative behov, til lønn eller forretningsreiser, til kjøp av varelager og så videre. Avskrivning av delrapport er en kompleks prosess som krever overholdelse av regelverk om regnskap og kontanttransaksjoner.

Hvordan avskrive rapporteringsbeløp
Hvordan avskrive rapporteringsbeløp

Bruksanvisning

Trinn 1

Danne en ordre for kontantutstrømning som det utstedes regnskapsmessige midler for. I regnskapet blir denne operasjonen registrert ved å åpne en debet på konto 71 "Oppgjør med ansvarlige personer" og en kredit på konto 50 "Kasserer".

Steg 2

Godta en rapport fra den ansvarlige personen, som angir målene og mengdene av brukte midler. Alle støttedokumenter er vedlagt rapportene, som bekrefter faktum om sløsing med rapporteringsbeløpene.

Trinn 3

Gjenspeiler avskrivningen av rapporterte beløp basert på deres formål. Hvis midlene ble brukt på kjøp av varer, er det nødvendig å gjøre en oppføring på belastning av konto 41 "Varer" og kreditering av konto 71 "Oppgjør med ansvarlige personer". Hvis kjøp av materielle eiendeler ble gjort, belastes konto 10 "Materialer". Dermed kan kredittkontoen 71 være i samsvar med kontoer som karakteriserer arten av utgiftene som den ansvarlige har pådratt seg.

Trinn 4

Gjør en avkastning av de ubrukte regnskapsbeløpene til kassereren ved å åpne en debet på konto 50 og en kreditt på konto 71. Hvis den ansvarlige ikke returnerte saldoen av ansvarlige midler innen foreskrevet tidsramme, åpner du en kredit på konto 71 og en debet på konto 94 "Tap og mangel på skadesverdier". Du kan også avskrive beløp på belastning på konto 73.2 "Beregninger for erstatning for materiell skade", når mangelen holdes i avdrag i flere rapporteringsperioder.

Trinn 5

I fremtiden trekker du disse beløpene fra arbeidstakerens lønn ved å åpne en debet på konto 70 "Betalinger med personell for lønn" med korrespondanse på konto 94. Hvis det ikke er mulig å avskrive midler fra lønn, åpnes en debet på konto 73 "Betalinger med personell for andre operasjoner". Hvis det er umulig å tilbakebetale mangelen, blir de rapporterte beløpene avskrevet til belastning av konto 91.2 "Andre utgifter".

Anbefalt: