Hvordan Søke Om Nordlig Pensjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Søke Om Nordlig Pensjon
Hvordan Søke Om Nordlig Pensjon

Video: Hvordan Søke Om Nordlig Pensjon

Video: Hvordan Søke Om Nordlig Pensjon
Video: Pensjon | Finans Forklart 2024, April
Anonim

Med alderen begynner alle mennesker å tenke på sin fremtidige pensjon. Hvis det utstedes en ordinær alderspensjon raskt nok, for de som har jobbet i Nord-Nord, må de også bekrefte sin nordlige arbeidserfaring. I denne forbindelse er det nødvendig å begynne å forberede alle nødvendige dokumenter på forhånd.

Hvordan søke om nordlig pensjon
Hvordan søke om nordlig pensjon

Det er nødvendig

  • - pass
  • - sysselsettingshistorie;
  • - et sertifikat fra arbeidsgiveren som bekrefter den nordlige opplevelsen;
  • - sertifikat for tilstedeværelse av funksjonshemmede familiemedlemmer;
  • - attest for avhengige;
  • - et sertifikat fra registret om endring av etternavn, navn eller patronym;
  • - oppholdsattest.

Bruksanvisning

Trinn 1

Bestem om du er berettiget til nordlig pensjon. Denne kategorien inkluderer borgere som har jobbet i Nord-Nord i minst 15 år, mens den totale tjenestetiden må være minst 25 år for menn og 20 år for kvinner. I dette tilfellet utstedes pensjonen til menn fra 55 år og kvinner fra 50. Hvis du bor i Nord-Nord på permanent basis, utstedes den nordlige pensjonen til menn fra 50 år og kvinner fra 45 år gammel.

Steg 2

Kontroller arbeidsjournaler. I dem, motsatt tilsvarende lengde på tjenesten, bør det angis at virksomheten er lokalisert i et bestemt område i det fjerne nord. Dette gjelder for de som jobbet i et stort selskap med filialer i mange byer i landet. Hvis det ikke er noen slik registrering, kan du kontakte organisasjonen og be om et sertifikat som bekrefter din nordlige erfaring. Det er også nødvendig å sjekke med arbeidsgiveren om han har sendt inn relevant informasjon om deg til Pensjonskassen i Russland.

Trinn 3

Samle inn pakken med dokumenter du trenger for å søke om pensjonen. Du trenger: et pass; sysselsettingshistorie; et sertifikat fra arbeidsgiveren som bekrefter den nordlige opplevelsen; sertifikat for tilstedeværelse av funksjonshemmede familiemedlemmer; attest for avhengige; sertifikat fra registret om endring av etternavn, navn eller patronymic; oppholdsattest; andre dokumenter, listen over som er spesifisert i avdelingen for Pensjonskassen i Russland.

Trinn 4

Kontakt filialen til den russiske føderasjonens pensjonsfond der du bor, skriv en søknad om utnevnelse av en nordlig pensjon og gi alle nødvendige dokumenter. Innen en måned vil du bli informert om avgjørelsen, pensjonsutbetalingen og utstedt et pensjonskort.

Trinn 5

Du bestemmer selv metoden for å motta midler og angir når du fyller ut en søknad. For dette kan du gjøre deg kjent med vilkårene for pensjonskort fra forskjellige banker. For eksempel krever noen månedlig rente, mens andre gir bonuser når de betaler for varer.

Anbefalt: