Hvordan Beregne En Nordlig Pensjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne En Nordlig Pensjon
Hvordan Beregne En Nordlig Pensjon
Anonim

Du bestemmer deg for å finne ut hvor mye pensjonen din blir, eller du sjekker beregningene til pensjonskassen. Hvis din arbeidserfaring ofte faller på å bo i Nord-Nord og tilsvarende områder, økes pensjonen din med regionale koeffisienter.

Hvordan beregne en nordlig pensjon
Hvordan beregne en nordlig pensjon

Bruksanvisning

Trinn 1

Den klassiske formelen, der pensjonsfondet beregner pensjoner for menn med en total arbeidserfaring på minst 25 år og for kvinner - minst 20 år, ser slik ut: RP = SK x ZR / ZP x SZP, hvor:

Steg 2

SK er ansiennitetskoeffisienten, som for forsikrede (med unntak av funksjonshemmede med begrenset arbeidsevne av 1. grad) er 55% og øker med 0,01 for hvert hele år av total tjenestetid utover den angitte varigheten i dette avsnittet, men ikke mer enn med 20%.

Tell hvor mange år du har jobbet. Hvis mer enn 20 for kvinner og 25 for menn, for hvert år i overkant, legg til en prosent til 55%. For å oppnå koeffisienten, divider antall prosent oppnådd med 100%. SK kan ikke være høyere enn 0,75.

Trinn 3

ZR er den gjennomsnittlige månedslønnen til den forsikrede for 2000-2001 i henhold til dataene for individuell (personifisert) regnskap i det obligatoriske pensjonsforsikringssystemet eller for 60 måneder på rad på grunnlag av dokumenter utstedt i samsvar med den etablerte prosedyren av relevante arbeidsgivere eller statlige (kommunale) myndigheter.

Trinn 4

Lønn - gjennomsnittlig månedslønn i Russland for samme periode;

Trinn 5

NWP er den gjennomsnittlige månedslønnen i Russland for perioden 1. juli til 30. september 2001 for beregning og økning av størrelsen på statlige pensjoner, godkjent av regjeringen i Russland.

Gjennomsnittlig månedslønn i landet (NWP) for III-kvartalet 2001 godkjent av regjeringen i Den russiske føderasjonen for beregning av pensjoner, bestemmes i mengden 1671 rubler.

Trinn 6

Forholdet (ЗР / ЗП) for personer som bor i Nord-Nord og likestilte lokaliteter, der regionale koeffisienter til lønn er etablert, varierer fra 1, 4 til 1, 9. I samsvar med presisering nr. 3 av 22.04.2003. “Om prosedyren for anvendelse av artikkel 30 nr. 2 i lov av 17.12.2001. № 173-ФЗ når det gjelder å bestemme det økte forholdet mellom den forsikrede personens gjennomsnittlige månedslønn og den gjennomsnittlige månedslønnen i Russland for personer som bor i Nord-Nord og tilsvarende områder, så vel som utenfor disse områdene og lokalitetene godkjent ved resolusjonen fra departementet for arbeid og sosial utvikling i Russland fra 22.04.2003. Nr. 22, gjelder uavhengig av bosted under vilkårene:

- den nødvendige arbeidserfaringen i det fjerne nord (minst 15 år) eller i områder som tilsvarer regionene i det fjerne nord (minst 20 år) per 01.01.2002, den nødvendige forsikringserfaringen for menn er minst 25 år, for kvinner - minst 20 år;

- hvis de bodde i det fjerne nord eller i områder som tilsvarer det fjerne nord, blir beregningen av pensjonskapitalen tatt i betraktning det økte forholdet mellom den gjennomsnittlige månedslønnen til en pensjonist og den gjennomsnittlige månedslønnen i landet pensjonist bodde i dette området per 01.01.2002.

Trinn 7

Koble alle dataene til formelen. Du vil motta pensjonen fra 01.01.2002. Nå har du alle dataene for å konvertere det til pensjonskapital.

Anbefalt: