Forskjellen Mellom B2B Og B2C Markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Forskjellen Mellom B2B Og B2C Markedsføring
Forskjellen Mellom B2B Og B2C Markedsføring

Video: Forskjellen Mellom B2B Og B2C Markedsføring

Video: Forskjellen Mellom B2B Og B2C Markedsføring
Video: MBA 101: Marketing, B2B vs B2C Marketing 2024, Mars
Anonim

Logikk mot følelser

Det er en forskjell mellom B2B og B2C markedsføring, enten du tror det eller ikke. Og denne forskjellen er veldig dyp. Når du selger i B2B, må du forstå at disse selskapene jobber for å forbedre effektiviteten i kjøpsprosessen for å spare tid og penger. Dette forklarer ofte hvorfor du kjøper

Forskjellen mellom B2B og B2C markedsføring
Forskjellen mellom B2B og B2C markedsføring

Logikk mot følelser

Det er en forskjell mellom B2B og B2C markedsføring, enten du tror det eller ikke. Og denne forskjellen er veldig dyp. Når du selger i B2B, må du forstå at disse selskapene jobber for å forbedre effektiviteten i kjøpsprosessen for å spare tid og penger. Dette forklarer ofte hvorfor B2B-kjøp er mer basert på logikk og hvorfor B2C-kjøp er mer basert på følelser.

B2B Markedsføring

Når du går inn på B2B-markedet, bør du fokusere på produktets logikk. Du kan gjøre dette ved å fokusere på produktets funksjoner. Du må også forstå hva kjøpsprosessen er i selskapet og hvordan de opererer innenfor denne prosedyren. I B2B-markedet er produktkunnskap og informasjon veldig viktig. Din mest effektive markedsføringsmelding bør fokusere på hvordan produktet eller tjenesten din sparer tid, penger og ressurser. Kundene dine i B2B-markedet er mer interessert i logikken til produktet ditt. De vil ønske å lære mer om funksjonene og hvordan det vil hjelpe dem å spare tid, penger og ressurser.

B2C markedsføring

Når du selger til vanlige forbrukere på B2C-markedet, må du fokusere på fordelene med produktet. Avgjørelsen deres er mer emosjonell. Forbrukerne er forskjellige ved at de trenger forskjellige distribusjonskanaler for deres bekvemmelighet. De trenger ikke lange markedsføringsmeldinger. De vil ikke forstå fordelene dine; i stedet vil de at du tydelig skal oppgi hvilke fordeler de vil lære av produktet ditt. De mest effektive markedsføringsstrategiene dine bør fokusere på resultatene og fordelene ditt produkt eller din tjeneste vil gi forbrukerne i B2C-markedet. B2C-kundene dine vil kjøpe mer på følelser. De er mer interessert i fordelene med produktet. De vil vite mer om hvordan produktet eller tjenesten din vil hjelpe dem og hvordan det personlig vil være til nytte for dem. Tenk for eksempel på denne situasjonen: Produktet mitt er en lotion. Min krem gir fuktighet til huden og lindrer kløende hud. Mine B2B-klienter vil være mest interessert i å karakterisere en lotion som fukter huden deres. Mine B2C-klienter vil være mest interessert i fordelene med kløende hudavlastning. Vi vil være veldig effektive i markedsføring hvis vi forstår behovene til hvert av disse markedene for å ta en riktig markedsføringsbeslutning.

Anbefalt: