Hvordan Betale Sluttvederlag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale Sluttvederlag
Hvordan Betale Sluttvederlag

Video: Hvordan Betale Sluttvederlag

Video: Hvordan Betale Sluttvederlag
Video: #0885: Learn About LØRNSOC with Jon Fredrik Alfsen: Aktiv personalpolitikk 2024, April
Anonim

Sluttvederlag utbetales når en virksomhet avvikles eller når ansatte blir permittert. Fremgangsmåten for utbetaling av godtgjørelsen er spesifisert i artikkel 81, 178, 179, 180 i den russiske føderasjonens arbeidskode. På den siste arbeidsdagen skal arbeidstakeren få en full beregning: lønn, gjennomsnittlig lønn i 2 måneder, kompensasjon for ubrukte feriedager. Hvis arbeidsgiveren ikke advarte arbeidstakeren om personalreduksjon eller avvikling av foretaket på forhånd, er han forpliktet til å betale ytterligere kompensasjon til gjennomsnittet av inntektene i 2 måneder.

Hvordan betale sluttvederlag
Hvordan betale sluttvederlag

Det er nødvendig

kalkulator eller 1C-program

Bruksanvisning

Trinn 1

For å betale etterlønn beregner du kompensasjonen for ubrukte feriedager. For å gjøre dette, legg sammen hele inntektene i 12 måneder som inntektsskatt ble tilbakeholdt fra, divider med 12 og med 29, 6. Multipliser det resulterende tallet med antall dager ubrukt ferie.

Steg 2

For å beregne antall ubrukte feriedager, divider 28 med 12 og multipliser med antall måneder arbeidet den ansatte ikke var på ferie. Hvis en måned har blitt jobbet i mer enn 15 dager, betaler du kompensasjon som for en fullarbeidet periode, mindre enn 15 dager - ikke betaler kompensasjon for denne måneden.

Trinn 3

For å beregne gjennomsnittsopptjeningen for etterlønn, beregne gjennomsnittsopptjeningen i 12 måneder. For å gjøre dette, legg sammen alle opptjente beløp for de 12 månedene som inntektsskatt ble holdt tilbake, divider med antall arbeidsdager i beregningsperioden, basert på en seks-dagers arbeidsuke, multipliser det resulterende tallet med 30, 4 Dette vil være fordelen i en måned. Multipliser denne figuren med 2.

Trinn 4

Hvis du ikke varslet den ansatte to måneder før reduksjonen eller avviklingen av foretaket, må du betale den gjennomsnittlige dagslønnen for alle dagene som er igjen til tomånedersperioden etter den skriftlige advarselen. Bare trekk inntektsskatten på 13% fra dette beløpet. Alle andre betalinger blir ikke beskattet (artikkel 217 i Russlands skatteregler).

Trinn 5

Legg sammen alle tallene og gi dem til den ansatte som etterlønn for permittering.

Trinn 6

Hvis den nedsatte arbeidstakeren ikke kunne få jobb i løpet av den tredje måneden, vil arbeidsformidlingen utstede et sertifikat der du er forpliktet til å betale gjennomsnittslønnen for den tredje måneden med tvungen hvile.

Trinn 7

Hvis du ikke betaler sluttvederlag den siste arbeidsdagen, er du for det beregnede beløpet forpliktet til å betale kompensasjon på 1/300 av refinansieringen av Sentralbanken i Russland for hver dag med forsinkelse i utbetalinger.

Anbefalt: