Hvordan Lage Din Egen Sement

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Din Egen Sement
Hvordan Lage Din Egen Sement

Video: Hvordan Lage Din Egen Sement

Video: Hvordan Lage Din Egen Sement
Video: Вечная штукатурка цоколя за "дешевле некуда" из цемента и песка. часть 1. 2024, April
Anonim

Sement er ikke et naturlig materiale. Prosessen med produksjonen er ganske kostbar og arbeidskrevende, men det er verdt det: produksjonen er et av de mest populære byggematerialene, brukt uavhengig og som en komponent i andre blandinger, for eksempel betong.

Hvordan lage din egen sement
Hvordan lage din egen sement

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du bestemmer deg for å begynne å produsere sement, må du huske at det er bedre å åpne et sementanlegg nær stedet for utvinning av råvarer som er nødvendig for produksjonen. Sementproduksjon inkluderer to trinn: den første er produksjonen av klinker, den andre er å bringe klinkeren i pulverform med tilsetning av gips eller andre komponenter. Det bør tas i betraktning at den dyreste er den første fasen - den står for rundt 70% av sementkostnadene.

Steg 2

I første fase må du skaffe deg råvarer. Utviklingen av kalksteinsforekomster som kreves for produksjon av sement utføres ved riving, dvs. en del av fjellet er "fjernet", og avslører et lag med gulgrønn kalkstein. Etter dette sendes dette materialet langs en transportør for knusing av deler, tørking, sliping og blanding med andre komponenter. Deretter fyres den resulterende blandingen. Slik blir klinker laget.

Trinn 3

Den andre fasen av sementproduksjonen består også av flere trinn. Det inkluderer knusing av klinker, tørking av mineraltilsetningsstoffer, knusing av gips, blanding av klinker med gips og mineraltilsetningsstoffer. Husk imidlertid at råvarer ikke alltid er de samme, de fysiske egenskapene (tetthet, fuktighet osv.) Er forskjellige. I denne forbindelse er det en annen produksjonsmetode for hver type råvare. Dette gjør at du kan oppnå god sliping og fullstendig blanding av komponentene.

Trinn 4

Du kan produsere sement på en av tre måter: våt, tørr og kombinasjon. Den første metoden brukes til fremstilling av sement fra kritt, leire og jernholdige tilsetningsstoffer. Denne metoden kalles våt fordi blanding av komponentene skjer i et vandig medium. Ved utgangen oppnås en vandig suspensjon - slam som kommer inn i ovnen for avfyring. Klinkeren som dannes i ovnen, blir etter kjøling malt til pulversement. Med den tørre produksjonsmetoden tørkes alle komponenter, og med den kombinerte metoden brukes en kombinasjon av de to foregående metodene. Husk at for hver produksjonsmetode er det et spesifikt sett med utstyr og en rekke operasjoner, avhengig av teknologien.

Anbefalt: