Hvordan Gjøre Markedsanalyse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gjøre Markedsanalyse
Hvordan Gjøre Markedsanalyse

Video: Hvordan Gjøre Markedsanalyse

Video: Hvordan Gjøre Markedsanalyse
Video: ML2 Markedsundersøkelser 2024, Kan
Anonim

Et av selskapets mål er å overleve i et konkurransemiljø. Fra dette synspunktet betyr markedsanalyse innsamling og analyse av informasjon som bidrar til å utvikle en overlevelsesstrategi. Michael Porters teori om fem styrker kan brukes til å redegjøre for konkurransetrusler.

Hvordan gjøre markedsanalyse
Hvordan gjøre markedsanalyse

Bruksanvisning

Trinn 1

Analyser trusselen fra nye konkurrenter. Det er nødvendig å vurdere hvor lett eller vanskelig det er for dem å skaffe seg nødvendig utstyr, ferdigheter osv. For å ta en del av overskuddet fra selskapet. Hvis hindringene for å komme inn i bransjen er lave, kan konkurransen øke. I dette tilfellet må selskapets ledelse på forhånd avgjøre om det er en sjanse for å vinne priskrigene.

Steg 2

Forstå trusselen om erstatningsprodukter. Hvis selskapet lager blikkemballasje, kan kundene bytte til billig plastemballasje. En reduksjon i etterspørsel etter tinn er mulig, da vil konkurransen mellom produsentene øke proporsjonalt med en nedgang i etterspørselen. Analogt, analyser forholdene selskapet opererer under.

Trinn 3

Finn ut hva innflytelse er for kjøpere. Når det er mange kjøpere, er deres innvirkning på selgere liten. Hvis det er få kunder i bransjen, kan de presse konkurrentene mot hverandre, og tvinge dem til lavere priser.

Trinn 4

Evaluer leverandørinnflytelse. Hvis selskapets leverandører har kunder i andre bransjer, kan de stille vilkår for selskapet.

Trinn 5

Analyser rivaliseringen mellom eksisterende firmaer. Alvorlighetsgraden av rivaliteten avhenger av styrkene som er analysert i de 4 foregående trinnene.

Trinn 6

Velg riktig utviklingsstrategi. Hvis de fem kreftene i bransjen indikerer sterk konkurranse, bør selskapet være forberedt på billig produksjon og merverditjenester som løser kundeproblemer.

Trinn 7

Vurder alternativer for å innføre harde regler. Et selskap kan lobbye for lover som konkurrenter vil synes det er vanskelig å overholde. Da vil 5 krefter som virker i markedet endre graden av innflytelse på hverandre.

Anbefalt: