Hva Du Trenger For å Søke Om Engangsbidrag

Hva Du Trenger For å Søke Om Engangsbidrag
Hva Du Trenger For å Søke Om Engangsbidrag

Video: Hva Du Trenger For å Søke Om Engangsbidrag

Video: Hva Du Trenger For å Søke Om Engangsbidrag
Video: How to Apply for a Personal Grant (Breakdown) 2024, April
Anonim

Som økonomisk støtte til fødselen av et barn får familiene utbetalt et engangsbeløp fra det føderale budsjettet. Det kan mottas av både moren og faren til babyen innen 6 måneder fra fødselen.

Hva du trenger for å søke om engangsbidrag
Hva du trenger for å søke om engangsbidrag

Retten til et engangsbeløp ved fødselen av et barn er garantert innbyggere i Russland, uavhengig av om de jobber eller ikke. Forskjellen mellom registreringen av betalinger til personer som jobber for en arbeidsgiver og de som ikke jobber, er bare i antall nødvendige dokumenter; tilfellene der de skal sendes inn, er også forskjellige.

Godtgjørelsen utbetales på arbeidsstedet til en av foreldrene, så hvis både moren og faren jobbet før fødselen til barnet, kan de velge hvilken arbeidsgiver de vil søke om utbetalingen. I dette tilfellet må følgende dokumenter sendes til regnskapsavdelingen i bedriften:

- søknad om betaling av fordeler;

- sertifikat for fødselen av et barn i skjema nr. 24, utstedt av registret;

- en kopi av barnets fødselsattest;

- et sertifikat fra den andre foreldrenes arbeidssted om at han ikke mottok fordeler.

Hvis moren og faren ikke er offisielt ansatt ved fødselen av babyen, blir de likestilt med ikke-arbeidende, men likevel har de rett til å motta erstatning for fødselen av et barn i sosialmyndighetene. For å gjøre dette er det nødvendig å forberede og sende inn følgende dokumenter til senterets territorielle kontor for kompensasjonsutbetalinger:

- søknad om utnevnelse av fordeler;

- sertifikat for fødselen av et barn i skjema nr. 24;

- en kopi av barnets fødselsattest;

- et sertifikat fra sosialmyndigheten på hver av foreldrenes bosted om at stønaden ikke ble tildelt eller utbetalt (det kreves hvis stønaden utstedes på stedet for den faktiske bostedet);

- kopier av foreldres arbeidsbøker: alle sider med oversikt over arbeidsaktivitet og en tom side etter siste avskjedigelse;

- kopier av passene til faren og moren.

Etter å ha samlet de nødvendige dokumentene, må du gi originalene og kopiene til den ansvarlige spesialisten i senteret for kompensasjonsutbetalinger, som vil utstede en kvittering for opptak og informere den beregnede datoen for utbetaling av fordeler. Du kan også sende sertifikater per post med en liste over vedlegg.

Anbefalt: