Hvordan Overvåke Markedet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Overvåke Markedet
Hvordan Overvåke Markedet

Video: Hvordan Overvåke Markedet

Video: Hvordan Overvåke Markedet
Video: Indicators You Need To Know | How To Monitor The Stock Market With These 7 Stock Market Indicators 2024, April
Anonim

Markedsovervåking er viktig for effektiv forretningsstyring. Overvåking lar deg spore aktivitetene til direkte konkurrenter og deres prispolitikk. Basert på disse parametrene kan virksomheten justeres til hovedtrendene i det analyserte markedet for å øke henholdsvis kundebase og fortjeneste.

Markedsovervåking er veldig viktig for å planlegge vekst og utvikling av et selskap
Markedsovervåking er veldig viktig for å planlegge vekst og utvikling av et selskap

Det er nødvendig

Informasjon om nærmeste konkurrenter, leverandørdata, salgsdata, internettilgang

Bruksanvisning

Trinn 1

Analyser behov og ønsker fra potensielle kunder. Markedsovervåking er en ganske møysommelig og langvarig prosess, hvis resultater vil gi deg mulighet til raskt å reagere på den skiftende økonomiske situasjonen i markedet. Alle disse hendelsene vil være en utmerket drivkraft for videre utvikling og å bygge en strategisk plan for selskapets fremtidige aktiviteter. Overvåking begynner med en analyse av behovene til målgruppen til et gitt merke eller varemerke. Basert på denne analysen kan du justere din egen prispolicy, produktspekter, plassering av filialer eller kontorer, kampanjer og bonusprogrammer som utføres når du selger produkter.

Evaluer ønskene til potensielle kunder
Evaluer ønskene til potensielle kunder

Steg 2

Analyser konkurrenter og deres prispolitikk. Konkurrentanalyse er en kompleks prosess som tar sikte på å identifisere fordelene deres. Hvorfor er de bedre enn et bestemt selskap? Hva er deres største fordel? Hva er ulempene med deres aktiviteter? Hvilke leverandører jobber de med, og hvorfor overgår salget deres? Svar på disse spørsmålene vil tillate deg å ta skritt for å forbedre dine egne aktiviteter og styrke dine konkurransefortrinn i det analyserte markedet.

Konkurrentanalyse vil gi selskapet informasjon om fordelene
Konkurrentanalyse vil gi selskapet informasjon om fordelene

Trinn 3

Gjør en sammendragsanalyse av markedet. Grunnlaget for den oppsummerende analysen er innsamling av data om leverandører, salgsvolum, med tanke på salg av konkurrenters produkter, om hovedtyper av reklame og andre parametere som til slutt kan påvirke selskapets aktiviteter. Basert på denne informasjonen kan du lage en tabell som viser selskapets konkurransefortrinn, samt ulemper sammenlignet med konkurrenter. Denne tabellen vil også gjøre det mulig å konkludere med hvilke indikatorer som bør forbedres av selskapet, og som tvert imot er de viktigste konkurransefortrinnene.

Anbefalt: