Hvordan Beregne Franchisen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Franchisen
Hvordan Beregne Franchisen

Video: Hvordan Beregne Franchisen

Video: Hvordan Beregne Franchisen
Video: Jeg indstillede kompressionsforholdet til 95 benzin på en scooter 2024, April
Anonim

Når du inngår en forsikringskontrakt, for eksempel eiendom eller bil, er det viktig å huske at forsikringserstatningen ikke alltid tilsvarer den faktiske skaden, siden egenandelen spesifisert i kontrakten, avhengig av type og størrelse, reduserer betalingsbeløpet.

Hvordan beregne franchisen
Hvordan beregne franchisen

Bruksanvisning

Trinn 1

Studer forsikringskontrakten nøye. For å beregne egenandelen, må du vite tre ting: prosentandelen, typen egenandel og forsikringsbeløpet. Den monetære ekvivalenten til egenandelen beregnes ved å multiplisere prosentandelen med det forsikrede beløpet som er foreskrevet i kontrakten. For eksempel etablerer kontrakten en egenandel på 0,05% av forsikringsbeløpet, og sistnevnte er 1.000.000 rubler. Dermed er egenandelen 500 rubler.

Steg 2

Vær oppmerksom på hva slags franchise som er etablert i kontrakten. Det første alternativet (det brukes ofte) er en ubetinget egenandel. Når du betaler forsikringskompensasjon, blir den alltid trukket fra tapets størrelse, det vil si i henhold til kontrakten, når du oppstår en forsikret hendelse, vil du aldri motta hele skaden. Anta at det i løpet av kontraktens gyldighet fra trinn 1 oppstod en forsikret hendelse, og skademengden var 3000 rubler. Beløpet forsikringsselskapet betaler til klienten er 2500 rubler. Hvis skaden er ubetydelig og i pengemessige termer er lik 400 rubler, vil forsikringstakeren ikke motta noe, siden skaden ikke overstiger egenandelen.

Trinn 3

Husk at kontrakten kan etablere en annen type franchise - betinget. Den økonomiske forstanden med å etablere en slik egenandel er at forsikringsselskapet ikke dekker skader under et bestemt beløp. Hvis du refererer til eksemplet fra trinn 1, vil du se at hvis en forsikret hendelse skjedde i henhold til forsikringsavtalen og skadebeløpet var 300 rubler, betaler forsikringsselskapet ingenting. Men hvis tapet er 3000 rubler, gjelder ikke den nominelle egenandelen (dette er dens konvensjon), så betalingen vil være 3000 rubler. Vær oppmerksom på at når du inngår en avtale med en ubetinget egenandel, er forsikringssatsen satt lavere enn i tilfelle en betinget egenandel.

Anbefalt: