Hvordan Du Beregner Fødselspenger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Beregner Fødselspenger
Hvordan Du Beregner Fødselspenger

Video: Hvordan Du Beregner Fødselspenger

Video: Hvordan Du Beregner Fødselspenger
Video: How to Survive on MATERNITY Pay | Statutory maternity pay 2024, April
Anonim

Fra 1. januar 2011 er det endringer i beregningen av sykefraværsutbetaling for gravide. Grunnlaget var de tilsvarende lovendringene. Nå er det mulig å beregne fødselspenger på en mer fordelaktig måte for en kvinne.

Nå kan du beregne fødselspenger på en mer fordelaktig måte for en kvinne
Nå kan du beregne fødselspenger på en mer fordelaktig måte for en kvinne

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregningen av gjennomsnittsinntekt har blitt strengere, noe som påvirker mengden av fødselspenger. Bestemmelsen av gjennomsnittsinntekten utføres nå for de to siste kalenderårene. Gjennomsnittlig daglig inntjening bestemmes ved å dele den totale inntekten med 730 dager.

Steg 2

Godtgjørelsen utbetales for fødselspermisjon, som er 140 kalenderdager (156 kalenderdager i tilfelle komplisert fødsel og 194 kalenderdager hvis to eller flere barn blir født).

Trinn 3

Du kan beregne fødselspenger ved å legge opp inntektene for de siste to kalenderårene, og dele den med 730, og deretter multiplisere den med antall kalenderdager. Det mottatte ytelsesbeløpet bør ikke overstige maksimumsverdien av basen for beregning av forsikringsbidrag til sosialforsikringsfondet, som er lik 34 583 rubler.

Trinn 4

En kvinne med mindre enn seks måneders forsikringserfaring får utbetalt en godtgjørelse basert på minstelønnen, som fra 1. januar 2009 tilsvarer 4330 rubler.

Trinn 5

Hvis en kvinne jobber for flere arbeidsgivere, tildeles og utbetales godtgjørelsen på ett arbeidssted etter kvinnens valg (med tanke på inntekt fra andre arbeidsgivere). For å gjøre dette må du ta sertifikater fra arbeidsgivere i en spesiell form og gi arbeidsgiveren som beregner godtgjørelsen.

Anbefalt: