Hvordan Organisere En Kyllinggård

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Organisere En Kyllinggård
Hvordan Organisere En Kyllinggård

Video: Hvordan Organisere En Kyllinggård

Video: Hvordan Organisere En Kyllinggård
Video: Å lede og organisere for det uventede - Thorvald Hærem 2024, Kan
Anonim

Det er bra å åpne et fjørfegård i områder der innimellom befolkningen føler forstyrrelser i produksjonen av fjørfegårder. Hvis forretningsintuisjonen din allerede har foreslått for deg at det er på tide å håndtere kyllinger, ender, gjess og vaktler, så start med en gang å registrere et foretak. Selv om du planlegger å avle struts, er fremgangsmåten for å organisere produksjonen den samme. Du vil bli ansett som en leverandør av landbruksprodukter.

Hvordan organisere en kyllinggård
Hvordan organisere en kyllinggård

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du planlegger å avle ung fjærfe, så velg et sted for bygging og organisering av en gård lenger fra store bosetninger og nærliggende gårder. Det er dårlig økologi, stor sannsynlighet for smittsomme sykdommer hos fugler, noe som vil forverre prosessen med avlshøner og annet fjærfe.

Steg 2

Hvis du planlegger å etablere kommersiell produksjon for å forsyne befolkningen i byen med produktene fra fjørfegården din, bør du leie et område som ligger så nær salgsstedene som mulig.

Produksjonsområdet avhenger av hvilken type fôring du velger. Tross alt kan gjess eller struts holdes på beite eller fôres med kombinasjonsfôr i alle årstider. Anta at gjess vil trenge 10 kvm. m tomt for hver enkelt, og det er bedre å beite strutser på en inngjerdet parsell. Vannfuglen krever at du tar vare på vannmassen.

Trinn 3

Kontakt din lokale veterinærtjeneste for helsesertifikat i det valgte området.

Hvis du må organisere en kommersiell gård, må du øke lønnsomheten fra 500 til 800 personer samtidig. Før du starter byggingen av fjørfehuset, må du på forhånd utarbeide en kontrakt for levering av fjærfe. Velg en pålitelig produsent som opprettholder avl i ditt område.

Trinn 4

Husk at fuglen ikke tåler trekk. Tenk på dette når du bygger huset ditt. Lukk utkast ved ombygging av et annet rom. For unge dyr må du forsiktig lage et oppvarmet rom, men om sommeren er det nok å utstyre en stor voliere. Beregn størrelsen på huset ditt basert på det planlagte antall flokker. For eksempel foretrekker høner og vaktler å bo overfylt, så området for fjørfehuset for disse artene kan være mindre enn for gjess og kalkun.

Trinn 5

Vurder å kjøpe utstyret du trenger. Beregn antall matere slik at alle fugler har tilgang til mat. Forsikre deg om at det er romslige fryselager på lageret. En moderne drikker og inkubator vil øke lønnsomheten i produksjonen din.

Medfølgende produksjon vil være nyttig for deg. Øk lønnsomheten din med et dun- og fjærbehandlingsanlegg.

Anbefalt: