Hvordan Gå Av Med Fortrinnspensjon

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gå Av Med Fortrinnspensjon
Hvordan Gå Av Med Fortrinnspensjon

Video: Hvordan Gå Av Med Fortrinnspensjon

Video: Hvordan Gå Av Med Fortrinnspensjon
Video: Lahlum forklarer | Hva er egentlig pensjon? 2024, Mars
Anonim

Noen kategorier borgere som utførte arbeid under vanskelige forhold eller slikt arbeid som førte til for tidlig uførhet, kan få fortrinnspensjon.

Hvordan gå av med fortrinnspensjon
Hvordan gå av med fortrinnspensjon

Bruksanvisning

Trinn 1

Først må du finne ut om du tilhører den allerede nevnte kategorien innbyggere. Det gis en fortrinnspensjon for arbeidstakere som jobber under jorden hele dagen. I dette tilfellet må en mann være 50 år, arbeidserfaring må være minst 20 år, hvorav 10 - i hardt arbeid. For kvinner er indikatorene litt lavere: du må bli 45 år, jobbe henholdsvis 15 år og 7 og en halv. En fortrinnspensjon skyldes også personer som har jobbet som maskinister, traktorførere eller førere av persontransport, lastebiler og så videre. En fullstendig liste over alle betingelsene som er nødvendige for pensjonering er beskrevet i loven om arbeidspensjoner.

Steg 2

Kontakt deretter ditt lokale pensjonskasse. Finn ut av de ansatte en liste over alle nødvendige dokumenter, fremgangsmåten for å sende dem, avklare vilkårene for å motta pensjon og andre nyanser.

Trinn 3

Samle dokumenter. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke bare trenger vanlige papirer, men også separate papirer (for eksempel et funksjonshemmingssertifikat, om eksisterende funksjonshemmede familiemedlemmer som er avhengige). I tillegg kan det kreves tilleggsdokumenter fra en representant for enhver spesialitet. For eksempel vil en dykker måtte presentere dykkerboken sin med antall arbeidstimer under vann som er angitt i den.

Trinn 4

Ta kontakt med arbeidsgiveren din for å få de nødvendige sertifikatene og referansene. Siden bare han vil være i stand til å ta dokumenter som bekrefter arten av det tidligere utførte arbeidet og tjenestens lengde. Det kan også være nødvendig å lage noen individuelle indikatorer som er relatert til typen arbeid som påvirker størrelsen på fortrinnspensjonen. Slike indikatorer inkluderer arbeid i en usunn produksjon (i en bestemt by, med visse materialer eller belastninger og mange andre).

Trinn 5

Gå til pensjonskassen, skriv en uttalelse og støtt den med de innsamlede dokumentene.

Anbefalt: