Hvordan Låntakere Blir Sjekket I Banker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Låntakere Blir Sjekket I Banker
Hvordan Låntakere Blir Sjekket I Banker

Video: Hvordan Låntakere Blir Sjekket I Banker

Video: Hvordan Låntakere Blir Sjekket I Banker
Video: 200 градусов | полный фильм - русские субтитры 2024, Kan
Anonim

Hver bank har sin egen metode for å sjekke låntakere. Grundigheten av analysen av informasjonen som låntakeren gir, avhenger i stor grad av lånets type og beløp.

Hvordan låntakere blir sjekket i banker
Hvordan låntakere blir sjekket i banker

Det er nødvendig

  • - søknadsskjema for lån;
  • - en pakke med dokumenter for å gi lån.

Bruksanvisning

Trinn 1

Ved ekspresslån eller forbrukslån bruker banker som regel automatiske låneranalysesystemer, som kalles poengprogrammer. Denne typen lån varierer vanligvis i små mengder utlån (opptil 100 tusen rubler), så risikoen for banker i dette tilfellet er lavere. På grunnlag av poengutstedelse blir det også ofte utstedt billån, som involverer registrering av en bil som pant. Låntakermodellen, som ligger til grunn for scoringen, er forskjellig for hver bank. Men i alle fall er systemet en test som det gis visse poeng for, avhengig av informasjonen som ble spesifisert i lånesøknadsskjemaet.

Steg 2

For eksempel vil låntakere med vanlig inntjening som har bil eller leilighet få høyere poengsum. Programmet har også muligheten til å kontrollere de interne databasene for mangel på forfalt gjeld. Beløpet som mottas bestemmer bankens beslutning om å utstede eller nekte kreditt. Vær oppmerksom på at lån utstedt basert på poengsummen for poengprogrammet alltid har høyere renter.

Trinn 3

En enda mer lojal sjekk er gitt for borgere som er lønnskunder i banken eller har et innskudd der. De som tidligere tok opp et lån fra denne banken og betalte det uten forsinkelser, kan også stole på en forenklet bekreftelsesprosedyre. Banker godkjenner ofte et bestemt lånebeløp på forhånd for dem, og de trenger bare å vise passet og motta det nødvendige beløpet.

Trinn 4

Når du mottar store mengder kreditt, er låntakerkontrollprosedyren mer tidkrevende. Slike lån innebærer levering av en full pakke med dokumenter, inkludert et pass, et 2-NDFL-sertifikat, en kopi av en arbeidsbok og noen ganger dokumenter for eiendom. Alle kontrolleres for forfalskning og for samsvar med informasjonen som er spesifisert i spørreskjemaet. I henhold til standardverifiseringsprosedyren vil bankene først sende en forespørsel til BCH. Hvis kreditthistorikken din er dårlig, vil lånet sannsynligvis bli nektet. Tilstedeværelsen av domfellelser og åpne tvangsfullbyrdelsesprosedyrer blir også kontrollert. Deretter analyseres låntakerens samsvar med kravene for utstedelse av lån (etter alder, arbeidserfaring, registrering). Svært ofte ringer de til regnskapsavdelingen og sjekker låntakerens arbeidssted. Til slutt gjøres beregninger på lånekalkulatorer for å bestemme det maksimale lånebeløpet. I dette tilfellet tas det bekreftede inntektsnivået og månedlige forpliktelser (lånebetalinger og andre utgifter) i betraktning.

Trinn 5

Hvis lånet innebærer tiltrekning av garantister og inntekten deres tas i betraktning når lånebeløpet godkjennes, blir de sjekket på en lignende måte hos låntakere. Ved utlån med sikkerhet, analyserer bankene emnet for sikkerhet, markedsverdi og likviditet.

Anbefalt: