Hvordan Gjenspeile Kjøp Av En Regnskapsprogramvare

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gjenspeile Kjøp Av En Regnskapsprogramvare
Hvordan Gjenspeile Kjøp Av En Regnskapsprogramvare

Video: Hvordan Gjenspeile Kjøp Av En Regnskapsprogramvare

Video: Hvordan Gjenspeile Kjøp Av En Regnskapsprogramvare
Video: Hvordan registrere et kjøp i Fiken 2024, Mars
Anonim

Før du kjøper en regnskapsprogramvare, er det nødvendig å vurdere det tekniske utstyret til bedriften og avgjøre om kjøpers datanettverk oppfyller kravene i programvaren. Det er ønskelig at spesialister fra organisasjonen som er ansvarlig for ingeniørstøtte deltar i dette arbeidet.

Hvordan gjenspeile kjøp av en regnskapsprogramvare
Hvordan gjenspeile kjøp av en regnskapsprogramvare

Bruksanvisning

Trinn 1

Skriv detaljert ned i kontrakten alle vilkårene for anskaffelse av regnskapsprogrammet og gjennomføring av det. Prosessen med feilsøking og lansering av programmet tar ganske lang tid, og derfor fastsettes det i kontrakten en trinnvis sekvens for bytte til det kjøpte programmet. Det er nødvendig å sørge for opplæring av kjøperens personell og støtteformer for implementeringsprosessen av spesialistene i selgerorganisasjonen i kontrakten.

Steg 2

Kontrakten bestemmer den totale kostnaden for prosjektet, tidspunktet for trinnvis lansering av programmet og betalingsbetingelsene. Betaling for lansering av regnskapsprogrammet skjer som utvikling av individuelle programvareblokker i samsvar med kontrakten. Faktum for implementering av hver del av programmet bekreftes ved signering av en handling for å utføre et bestemt arbeid. Slikt arbeid kan utarbeides etter behovene til kjøperens former for regnskapsoppgaver, rapporter, magasiner osv.

Trinn 3

Overføringen av penger for den fullførte arbeidsblokken reflekteres i regnskapet til innkjøpsorganisasjonen ved en oppføring på kreditt på konto 51 med samtidig refleksjon av betalingsbeløpet på belastning av konto 60.

Trinn 4

Det faktum at aksepten i drift av en egen blokk av programmet blir registrert i regnskapet til innkjøpsorganisasjonen ved en regnskapsføring på debet på konto 97 i samsvar med kreditering av konto 60.

Trinn 5

En avskrivning fra konto 97 til belastning av kostnadskontoer kan bokføres samtidig for hele kostnadssummen for det aksepterte trinnet. Eller du kan avskrive i like store deler gjennom hele levetiden til neste oppdatering av programmet. Kontoplanen for 2012 gjør det mulig å bruke konto 97 i regnskapet, men det anbefales en gradvis overgang fra konto 97 til 76. Når du bruker konto 76, er det også tillatt med en trinnvis avskrivning.

Anbefalt: