Hvordan Lage Et Designestimat

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Designestimat
Hvordan Lage Et Designestimat

Video: Hvordan Lage Et Designestimat

Video: Hvordan Lage Et Designestimat
Video: Hvordan beskytter du et design i Danmark? 2024, April
Anonim

De totale byggekostnadene, beregnet i estimatet, vil være ufullstendige uten å ta hensyn til kostnadene for å utføre designarbeid og utarbeide designdokumentasjon. Denne grunnleggende byggefasen krever også et estimat. Spørsmålet om hvordan man tegner et designestimat er imidlertid forvirrende.

Hvordan lage et designestimat
Hvordan lage et designestimat

Bruksanvisning

Trinn 1

Den største vanskeligheten med å lage et designestimat er beregningen av kostnadene ved designarbeid og utarbeidelse av designdokumentasjon.

Steg 2

Når de beregner sluttkostnadene for å utarbeide prosjektdokumentasjon, stoler de på basisprisen for prosjektdokumentasjon, som inkluderer selve byggeprosjektet og tilleggsdokumentasjon. Basisprisen bestemmes av den totale kostnaden for den kommende konstruksjonen, samt kompleksiteten til det projiserte anlegget.

Trinn 3

For å bestemme prisen på designdokumentasjon brukes pristabeller, og tabeller velges avhengig av formålet med de designede objektene. Den endelige kostnaden for designdokumentasjon må omfatte alle typer designarbeider for hele konstruksjonsvolumet, alle strukturer som er inkludert i prosjektet.

Trinn 4

For å beregne den nåværende kostnaden for designarbeid, er det nødvendig å multiplisere basisprisen for designdokumentasjon av den tilsvarende typen, som vi får fra referansetabellene, med inflasjonen som tilsvarer tidspunktet for designarbeidet.

Trinn 5

Hvis du når du utarbeider et designestimat, står overfor en situasjon der kostnadene for å bygge et prosjektert anlegg faller mellom indikatorene i tabellen, brukes interpolering for å beregne basisprisen for designdokumentasjon. Hvis kostnaden for konstruksjon av et projisert objekt overstiger maksimumskostnaden i beregningstabellene, eller viser seg å være mindre enn minimumet, blir ekstremverdien (maksimum eller minimum gitt i tabellen) tatt som basisprisen, mens ekstrapolering ikke utføres.

Trinn 6

Hvis det er et slikt behov og ved den felles avgjørelsen fra designorganisasjonen og kunden, kan den totale kostnaden for designarbeidet fordeles på designstadiene.

Anbefalt: