Hvordan Bygge Et Sauer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bygge Et Sauer
Hvordan Bygge Et Sauer

Video: Hvordan Bygge Et Sauer

Video: Hvordan Bygge Et Sauer
Video: Секретная функция обычного ножа! Таких полезных советов еще никто не видел! 2024, April
Anonim

Saueavl er en av de mest lønnsomme grenene av landbruket. For å avle sauer trenger du selvfølgelig ikke bare lyst, men spesiell kunnskap. Og selvfølgelig rommet der du vil holde dyrene.

Hvordan bygge et sauer
Hvordan bygge et sauer

Bruksanvisning

Trinn 1

Lei et stykke land for å bygge en gård eller leie en eksisterende gård fram. Fullfør alle dokumentene som kreves for bygging av en ny sauekasse på det valgte stedet eller for ombygging av eksisterende bygninger.

Steg 2

Beregn størrelsen på de fremtidige lokalene, avhengig av hva slags gård du skal utstyre (kommersiell eller avl), hva slags sauer du skal oppdra, hvor mange hoder du planlegger å holde, og hvilke klimatiske forhold som hersker i din region. Utform de indre avdelingene i det fremtidige fårehagen slik at antall dyr i hver seksjon ikke overstiger de etablerte normene. I tillegg, når du beregner, må du ta hensyn til hyppigheten av sauene. Fårefold med liten kapasitet er vanligvis bygget "P" -formet og "T" -formet. Fårefold med større kapasitet har en rektangulær form.

Trinn 3

Kjøp alt det nødvendige byggematerialet og utstyret for å bygge et sauer. Vanligvis er slike rom bygget av forhåndsstøpte betongkonstruksjoner med forskjellige konfigurasjoner, men de kan også bygges av stein eller murstein. Vær oppmerksom på at høyden på innendørsområdet må være minst 2,4 m fra gulvnivået. Taket er vanligvis gavl, portene er dobbeltvingede med vestibyle.

Trinn 4

Velg type sauegulvgulv (solid, lamell). Hvis gulvene er solide, bør de være adobe i boder og stengt i gangene. Hvis gitter - så fra trestenger. Bredden på spaltene i spaltegulv må ikke overstige 20 mm.

Trinn 5

Installer vinduer minst 1 m over gulvet. Hvis regionen din har tøffe klimatiske forhold, er det ikke installert vinduer på nordsiden av sauekassen, og den normaliserte belysningen av rommet oppnås ved ytterligere installasjon av lysrør.

Trinn 6

Installer ventilasjon, matere og drikkere i sauekassen. Mal dem med maling som er ufarlig for dyrehelsen.

Trinn 7

Isoler sauekassen. Legg veggene med høy og halm, kappe med brett og beskyttende film. Isoler taket med skum og legg takmateriale. Porten må ha en ikke-isolert vestibyle.

Anbefalt: