Hvordan Finne Avskrivningsbeløpet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Avskrivningsbeløpet
Hvordan Finne Avskrivningsbeløpet

Video: Hvordan Finne Avskrivningsbeløpet

Video: Hvordan Finne Avskrivningsbeløpet
Video: Depreciation of Car Word Problem Solution 2024, Kan
Anonim

Arbeidsmidlene brukt i produksjon kan ikke vare evig. De har en ekstremt ubehagelig eiendom å slite for økonomiske beregninger. Beløpet brukt på eliminering av avskrivning kalles avskrivninger. De må være inkludert i kostnaden for det ferdige produktet for å dekke de tilsvarende kostnadene for bedriften.

Hvordan finne avskrivningsbeløpet
Hvordan finne avskrivningsbeløpet

Bruksanvisning

Trinn 1

Avskrivning kan være både fysisk (tap av egenskaper, materialkvalitet osv.) Og moralsk (foreldelse av utstyrsmodeller, innføring av annen teknologi, kravendringer osv.). Forringelsen av anleggsmidler i et foretak er uunngåelig ikke bare med konstant bruk, men til og med med full inaktivitet, siden det i dette tilfellet er påvirkning av eksterne faktorer, som luft, fuktighet osv. Det er også en tredje type slitasje - økonomisk, som vises som et resultat av eksterne politiske, økonomiske og andre faktorer.

Steg 2

Beregningen av avskrivningsbeløpet består i å bestemme avskrivningsfradrag for en gitt tjenesteperiode for anleggsmidler. Avskrivninger er kostnadene ved å gjenopprette arbeidstilstanden til anleggsmidler, eliminere slitasje. Disse fradragene er inkludert i kostnaden for ferdige varer for å dekke kostnadene ved gjenoppretting av anleggsmidler. Vi snakker om fysisk slitasje, siden den er avtagbar.

Trinn 3

Det er flere metoder for å beregne slitasje, men av dem kan man skille mellom to hovedtyper - lineær og ikke-lineær. I henhold til den lineære metoden bestemmes det årlige avskrivningsbeløpet basert på den opprinnelige kostnaden for anleggsmidler, med tanke på avskrivningssatsene og levetiden, som bestemmes av foretaket uavhengig i henhold til klassifiseringen av anleggsmidler.

Trinn 4

Formelen for den lineære metoden for beregning av årlig avskrivning: SI = (PS * HA) / 100, hvor SI er mengden avskrivning, PS er den opprinnelige kostnaden for anleggsmidler eller et av deres formål, HA er avskrivningen vurdere.

Trinn 5

Den ikke-lineære metoden har i sin tur to undertyper: den synkende balansemetoden og kostnadsavskrivningsmetoden. I henhold til metoden for avtagende saldo bestemmes avskrivningsbeløpet basert på restverdien av anleggsmidler ved begynnelsen av rapporteringsperioden (år) og avskrivningshastigheten: SI = C_ost * (k * HA) / 100, hvor C_ost er restverdien av anleggsmidler ved begynnelsen av rapporteringsperioden, k - akselerasjonsfaktoren, som uavhengig er vedtatt av hver organisasjon, men som ikke kan være mer enn 3.

Trinn 6

Metoden for å avskrive verdien med summen av antall års bruk av anleggsmidler, består i å bestemme avskrivningsbeløpet til den opprinnelige kostnaden og forholdet mellom antall gjenværende år og totalt antall tjenesteår: SI = PS * T_ost / (T * (T + 1) / 2), der T_ost - antall gjenværende år til slutten av levetiden, T - det totale antall år av anleggsmidlens levetid.

Trinn 7

De fleste bedriftene, nemlig rundt 70%, foretrekker å bruke den lineære metoden i beregningene. Det tiltrekker seg med sin enkelhet og minimale inngangsdata, som alltid er i selskapets balanse.

Anbefalt: