Hvordan åpne En Bankkonto I Utenlandsk Valuta

Innholdsfortegnelse:

Hvordan åpne En Bankkonto I Utenlandsk Valuta
Hvordan åpne En Bankkonto I Utenlandsk Valuta

Video: Hvordan åpne En Bankkonto I Utenlandsk Valuta

Video: Hvordan åpne En Bankkonto I Utenlandsk Valuta
Video: Hvordan selge kryptovaluta billig, til din norske bankkonto! + Fordeler med Norwegian Block Xchange 2024, April
Anonim

For å utføre visse typer aktiviteter, trenger organisasjoner og bedrifter ofte å åpne en valutakonto i en bankinstitusjon. Valutakontoer brukes til å utføre operasjoner med utenlandsk valuta, til å lagre midler i utenlandsk valuta, til å utføre eksport- og importoperasjoner. Å åpne en bankkonto i utenlandsk valuta har sine egne egenskaper.

Hvordan åpne en bankkonto i utenlandsk valuta
Hvordan åpne en bankkonto i utenlandsk valuta

Det er nødvendig

søknad, kopier av bestanddeler, kort med eksempelsignaturer, forsegling

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du representerer en russisk organisasjon, kan du på Russlands territorium åpne en valutakonto i noen av bankene som er autorisert av Den russiske sentralbanken til å utføre operasjoner med utenlandsk valuta. Velg en bank som er praktisk for deg og som har lisens for slike aktiviteter. Vær oppmerksom på at banken har rett til å åpne kun en utenlandsk valutakonto i den valgte valutaen eller flere kontoer for visse typer utenlandsk valuta.

Steg 2

Forbered dokumentene som kreves for å åpne en utenlandsk valuta-konto. Som regel krever dette det samme settet med dokumenter som når du åpner en vanlig løpende konto: notariserte kopier av konstituerende dokumenter; sertifikat for statsregistrering; et kort med eksempler på signaturer fra tjenestemenn i organisasjonen; trykk avtrykk; dokumenter som bekrefter myndigheters myndighet; en kopi av dokumentet om inkludering av en juridisk enhet i EDRPO. Banken har, om nødvendig, rett til å be om andre nødvendige dokumenter.

Trinn 3

Ta kontakt med den aktuelle bankinstitusjonen med pakken med innsamlede dokumenter. Et søknadsskjema for å åpne en utenlandsk valutakonto vil bli gitt til deg i banken, den må være signert av lederen av foretaket (organisasjonen) og regnskapsføreren. I mangel av stillingen som regnskapsfører, er det kun lederen som signerer søknaden.

Trinn 4

Etter å ha sjekket dokumentene, bestemmer banken seg for å åpne en valutakonto. Hver konto i utenlandsk valuta tilsvarer en transittkonto i utenlandsk valuta, der banken krediterer inntektene til fordel for klienten. Derfor er det nummeret på transittvalutakontoen som skal angis i bankopplysningene til organisasjonen.

Trinn 5

Hvis du planlegger å åpne en valutakonto for utenrikshandelsoperasjoner, må du kontakte en bankspesialist på forhånd, siden operasjoner på valutakontoer er regulert av valutalovgivningen.

Anbefalt: