Hvordan Bestemme Den Frie Salgsprisen Med Moms

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Den Frie Salgsprisen Med Moms
Hvordan Bestemme Den Frie Salgsprisen Med Moms

Video: Hvordan Bestemme Den Frie Salgsprisen Med Moms

Video: Hvordan Bestemme Den Frie Salgsprisen Med Moms
Video: Alle mot En 2024, April
Anonim

Den gratis salgsprisen inkluderer alle kostnader knyttet til produksjon eller kjøp, lønn, transportkostnader, avgifter, avgifter pålagt av regjeringen, samt markedsforholdene for de gjeldende prisene for visse varer.

Hvordan bestemme den frie salgsprisen med moms
Hvordan bestemme den frie salgsprisen med moms

Det er nødvendig

en tabell over varemerker for hvert produktnavn eller for hele listen

Bruksanvisning

Trinn 1

Detaljhandelsprisen beregnes etter formelen: P = ZTs + A + AT ++ Z + TR + P + N, hvor P er utsalgsprisen, ZT er kjøpesummen, A er avgiftsavgift, AT er avskrivningen av tekniske midler, er Z lønn, TR - transportkostnader, P - fortjeneste, H - betaling av skatt. Loven begrenser ikke mengden av merking, der du blant annet har rett til å inkludere merverdiavgift, men samtidig må du ta hensyn til den rådende markedspriskonjunkturen for at produktet ditt skal være etterspurt og konkurransedyktig.

Steg 2

Merverdiavgift betales av den nyopprettede produktprisen. Satsen er satt til skattegrunnlaget i prosent. Moms beregnes på grunnlag av regulerte eller gratis priser på varer, og produsenten av varene betaler ikke skatt, derfor faller den fullt ut på virksomheter som selger varer til utsalgspriser med et varemerke.

Trinn 3

For å bestemme utsalgsprisen må du alltid ta hensyn til kostnaden for en enhet av varer fra produsenten, handelsmerket du betaler merverdiavgift med, det vil si for en handelsvirksomhet at engrosprisen vil være lik beløpet hvor de kjøpte varene og kostnaden for avgiften - dette er prisen uten moms … Resten av beløpet du inkluderer i varens pris, beregner du merverdiavgift. Du kan inkludere resultatet i utsalgsprisen som kundene vil kjøpe varene som vises i detaljhyllene.

Trinn 4

Mengden avgiftsavgift og innkjøpspriser kan endres. En endring i en ledd medfører en prisendring i hele kjeden. Derfor er en forhandler forpliktet til å gjøre en varemerke for alle varer, noe som er ganske kostnadseffektivt når man selger store husholdningsapparater eller møbler og slett ikke er egnet for detaljhandel med matvarer.

Trinn 5

Hvis firmaet ditt spesialiserer seg i mindre detaljhandel, må hvert produktnavn ha sin egen varemerke, angitt i tabellen som er vedlagt selskapets interne dokument som tar hensyn til merkingspolitikken.

Anbefalt: