Hvordan Beregne Eiendomsskatt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Eiendomsskatt
Hvordan Beregne Eiendomsskatt

Video: Hvordan Beregne Eiendomsskatt

Video: Hvordan Beregne Eiendomsskatt
Video: Hva er skatt? 2024, Kan
Anonim

Eiendomsskatten er den gjennomsnittlige årlige verdien av all eiendom som er innregnet som et beskatningsobjekt. Det vil si enhver fast eiendom og løsøre som er regnskapsført som en gjenstand for anleggsmidler i en virksomhets balanse i samsvar med regnskapsprosedyren. I beregningene brukes restverdien til eiendommen, som dannes i regnskapsregistrene.

Hvordan beregne selskapsskatt
Hvordan beregne selskapsskatt

Det er nødvendig

Eiendomens løsøre og fast eiendom

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du oppretter et selskap, uavhengig av opprettelsesmåneden, blir restverdien av eiendommen oppsummert på den første dagen i hver måned, og delt på datoen for den tilsvarende rapporterings- eller skatteperioden. I perioden da selskapet ennå ikke er opprettet, er restverdien på eiendommen null.

Steg 2

Skatten belastes alle anleggsmidler, også de som overføres til selskapet for midlertidig bruk, tillitsforvaltning eller avhending. Hver region i landet har sine egne satser for eiendomsskatt for juridiske enheter, men i henhold til skattereglene kan satsen ikke være høyere enn 2,2%. I tillegg kan bedrifter differensiere satsen avhengig av kategori av eiendom.

Trinn 3

Ved beregning av eiendomsskatt er det nødvendig å beregne skattegrunnlaget, og deretter multiplisere det med den etablerte skattesatsen for regionen. Beløpet og skattegrunnlaget beregnes separat i forhold til enhetens eiendom, som har sin egen balanse og sentralforetakets eiendom. Hvis eiendommen ligger på territoriet til en annen region, beregnes skattegrunnlaget separat fra resten av eiendommen.

Trinn 4

Den gjennomsnittlige årlige verdien er skattegrunnlaget, som bestemmes ut fra den totale skatteperioden lik kalenderåret. Basen kan beregnes ved å legge til gjenstandens gjenværende verdi den første dagen i måneden og den siste dagen i avgiftsperioden, deretter dele med det totale antall måneder, økt med en enhet.

Trinn 5

Hver rapporteringsperiode i løpet av året må selskapet overføre forskuddsbetaling. For å beregne forskuddsbeløpet er det nødvendig å beregne gjennomsnittsverdien på eiendommen for rapporteringsperioden, som blir bestemt på samme måte som den gjennomsnittlige årlige, bare det er nødvendig å legge til gjenværende pris 1. dagen i neste måned i stedet for restprisen på den siste dagen i skatteperioden.

Trinn 6

Beregninger for forskuddsbetaling og erklæring må sendes til skattemyndigheten på stedet for det sentrale foretaket eller en egen divisjon som har en egen balanse, eller på stedet for eiendomsobjektet. I tilfelle en divisjon av et foretak ikke har en egen balanse, bør det rapporteres på registreringsstedet for det sentrale foretaket.

Anbefalt: