Hvordan Konkurrenter Analyseres I Markedsføring

Hvordan Konkurrenter Analyseres I Markedsføring
Hvordan Konkurrenter Analyseres I Markedsføring

Video: Hvordan Konkurrenter Analyseres I Markedsføring

Video: Hvordan Konkurrenter Analyseres I Markedsføring
Video: 6 Tips For å Lykkes Med Digital Markedsføring | Snille Tips 2024, April
Anonim

Konkurrentanalyse er en viktig del av markedsføringsplanleggingen, som hjelper til med å forstå markedets tilstand og bestemme strategien for din atferd i markedet.

Hvordan konkurrenter analyseres i markedsføring
Hvordan konkurrenter analyseres i markedsføring

Det første man må se etter i konkurrentanalyse er forbrukeratferd. Vær oppmerksom på hva de roser det de foretrekker. Fortsett deretter med analyse av konkurrenter direkte: hvem er deres målsegment, hvilke nisjer de opptar (hvis produktene deres er nisje).

Vær oppmerksom på nettsteder og kritikk på sosiale medier: hvis de har alvorlige feil, vil de bli kritisert. Vær oppmerksom på kunngjøringene av nye produkter, til nyhetsfeeden på nettstedet.

Hvis du produserer noe, bør du være oppmerksom på ledige stillinger hos konkurrentene dine. Hvis de rekrutterer spesialister innen et smalt felt, betyr det at de planlegger å utvikle noe, denne informasjonen kan brukes til å analysere nye produkter som de frigjør. Et viktig aspekt er også kvalitetskontroll av konkurrentens produksjon, styrker og svakheter ved implementeringen.

Det er verdt å identifisere alle styrkene, og tenke på hvert punkt, og hva bedriften din kan svare på. Hvis en konkurrent er veldig sterk i noe, kan det lønne seg å rette innsatsen mot noe annet, fordi det vil være veldig vanskelig å ta igjen ham i denne karakteristikken. Men du kan velge en annen vei: slippe et nisjeprodukt eller fokusere på noe annet.

Et viktig kjennetegn ved analyse av konkurrenter er hvor selskapet er representert. Hvis et selskap er dårlig representert i en bestemt region, kan det være fornuftig å fokusere innsatsen på denne regionen og okkupere markedet.

Markedsfører Porter identifiserer fem krefter som kan være nyttige å analysere. Dette er konkurrenter, forbrukere, erstatningsprodukter for produktene dine, markedet (hvor vanskelig det er å komme inn i det, hva er den nåværende situasjonen, hva er funksjonene i lovgivningen), leverandører. Hvis det er få leverandører, kan de diktere vilkårene til både deg og markedet.

Det kan være mange konkurrenter. Det er umulig og unødvendig å analysere i detalj aktivitetene til alle. Det er fornuftig å gruppere konkurrenter i grupper med samme målgruppe, og deretter se på direkte konkurrenter.

Bestem hvilke egenskaper som er nøkkelen til din bransje. For eksempel, hvis du har en butikk som selger ryggsekker, er nøkkelegenskapene alder og kjønn til personen som sekken er kjøpt for, samt omfanget av sekken. For skolebarn trengs en modell av en ryggsekk, for sport - en annen, for turisme - en tredje. Analyser partnere etter strategiske egenskaper.

Når du velger en strategi, må du ta hensyn til fordelene du har, samt målet ditt. Hvis du vil fange et smalt segment og handle et nisjeprodukt, vil det være ett mål. Hvis du vil fange et stort segment av markedet, må strategien være annerledes.

Ta deg tid og energi til å analysere konkurrentene dine - dette er et viktig skritt i valg av markedsføringsstrategi.

Anbefalt: