Hvordan Beregne Boliglån

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Boliglån
Hvordan Beregne Boliglån

Video: Hvordan Beregne Boliglån

Video: Hvordan Beregne Boliglån
Video: Alt du skal vide inden du køber bolig (beregn dit rådighedsbeløb til huskøb) 2024, April
Anonim

Panteavtalen inneholder nødvendigvis beregningen av kommende betalinger. Det er imidlertid bedre å ta vare på beregningene på forhånd. Dette vil tillate deg å sammenligne dine egne økonomiske evner og mengden månedlige utbetalinger, samt vurdere lønnsomheten i pantetilbudet.

Hvordan beregne boliglån
Hvordan beregne boliglån

Bruksanvisning

Trinn 1

Månedlige betalinger består av to komponenter - lånet (hovedstol) og rentebetalinger. For å beregne de kommende pantelånene, må du kjenne til nøkkelegenskapene til det fremtidige lånet - størrelsen på pantelånet og dets løpetid, rente og betalingstype (livrente eller differensiert). Vi må ikke glemme at betaling av et pantelån ofte er forbundet med tilleggsgebyrer for å vurdere en søknad, for å opprettholde en kredittkonto, for å utstede et lån. Det er derfor det er verdt å ta hensyn til den effektive renten, som inkluderer de generelle kostnadene låntaker har.

Steg 2

Opprinnelig er det nødvendig å fastslå med ønsket lånebeløp. For å gjøre dette, trekk beløpet på forskuddsbetalingen fra takstverdien av eiendommen. Lånebeløpet må inkludere tilleggskostnader for livsforsikring og låntakeres eiendom, samt vurdering av eiendommen.

Trinn 3

For å beregne beløpet på pantelån riktig, må låntakeren vite hvordan man skal betale tilbake lånet - livrente eller differensiert. For livrentebetalinger blir lånet tilbakebetalt i like store avdrag, inkludert lånet og påløpte renter. I de første årene betales hovedgjelden ganske sakte, og hovedbetalingen går til å betale renter. Formelen for beregning av livrentebetalingen er som følger: (lånebeløp * 1/12 av renten i hundredeler) / ((1- (1 + 1/12 av renten i hundredeler) til kraften til (1- lånets løpetid i måneder)) …

Trinn 4

En differensiert betalingsordning er bygd opp som følger: Hver måned betaler låntakeren tilbake en del av hovedgjelden, samt renter som påløper på lånesaldoen. Hovedbyrden faller på låntakeren de første månedene; med årene blir betalinger mindre og mindre. For å beregne et lån i henhold til en differensiert ordning, må du først dele lånebeløpet med antall lånemåneder. Dette beløpet vil være hovedbetalingen. For å beregne renter må saldoen på hovedgjelden multipliseres med renten og deles med 12.

Trinn 5

Som et eksempel på beregning innen to ordninger, kan vi ta et typisk pantelån på 3 millioner rubler, i en periode på 20 år med en rente på 12,5% per år. Med livrentebetalinger vil den månedlige betalingen være 34 084 rubler, og for mye betaling for hele perioden er 5,18 millioner rubler. I henhold til en differensiert ordning vil betalingene variere fra 44 217 rubler. først opp til 12 633 s. på slutten av lånetiden. Overbetaling i dette tilfellet vil ikke være så betydelig - 3,77 millioner rubler.

Trinn 6

Formlene for å beregne månedlige boliglånsbetalinger er ganske kompliserte, så det er bedre å bruke spesialiserte boliglånkalkulatorer som er allment tilgjengelige på Internett. I dag er slike kalkulatorer på nettstedene til nesten alle større banker. For beregninger er det nok å legge inn de opprinnelige dataene og få et ferdig beregningsresultat.

Anbefalt: