Hvordan Endre Bestanddelene Til En LLC

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Endre Bestanddelene Til En LLC
Hvordan Endre Bestanddelene Til En LLC

Video: Hvordan Endre Bestanddelene Til En LLC

Video: Hvordan Endre Bestanddelene Til En LLC
Video: Hvordan legge til RSS feed i en Teams kanal 2024, April
Anonim

I løpet av sitt arbeid kan juridiske enheter møte behovet for å endre deres konstituerende dokumenter. Og i dette tilfellet kan det være to muligheter for handlinger: registrering av endringer gjort i konstituerende dokumenter og registrering av endringer som ikke er gjort i konstituerende dokumenter.

Hvordan endre bestanddelene til en LLC
Hvordan endre bestanddelene til en LLC

Det er nødvendig

  • - beslutning fra grunnleggerne;
  • - konstituerende dokumenter;
  • - utfylningsskjema.

Bruksanvisning

Trinn 1

I alle fall er det til å begynne med nødvendig å samle alle grunnleggerne for å ta en beslutning om endring av organisasjonens konstituerende dokumenter. Hvis de endrede dataene om grunnleggeren allerede er inkludert i bestanddelene, er det nødvendig å skrive en søknad i form av P13001, signere den og sertifisere den med en notarius. I dette tilfellet må du også forberede en ny utgave av de grunnleggende dokumentene og betale en statlig avgift på 400 rubler.

Steg 2

Hvis informasjonen ikke var inkludert i bestanddelene, fyller du ut en søknad på P14001-skjemaet. Når du skifter hode, er dette dokumentet signert av den nye direktøren og også sertifisert av en notarius. I dette tilfellet trenger du også en ordre for å vedta en ny direktør for en lederstilling. I begge tilfeller er det nødvendig å fylle ut en søknad i søknadene, der det er en liste over alle vedlagte dokumenter.

Trinn 3

Uansett hvilke endringer som gjøres, send inn alle innsamlede dokumenter til skattemyndigheten personlig og sørg for å ta dem fra tjenestemannen som godtok mottaket. Eller send den per post med en liste over vedlegg og en deklarert verdi. Hvis du vil sende pakken, merker du "Registrering" på konvolutten. I dette tilfellet må en kvittering sendes til deg som svar dagen etter at du har mottatt brevet. Dette dokumentet skal inneholde datoen for mottak av dokumentene dine. Og innen fem dager fra dette øyeblikket, bør registreringen av de endringene som er gjort, skje.

Trinn 4

Da må du skaffe deg et skattekontor et dokument som bekrefter innføringen av endringen i Unified State Register of Legal Entities. Dette kan gjøres enten av søkeren selv eller av hans representant ved fullmakt. I tillegg til denne bekreftelsen, ikke glem å hente alle dokumentene du ga tidligere, inkludert avgjørelsen.

Trinn 5

Du kan bare nektes hvis ikke alle nødvendige dokumenter ble levert.

Anbefalt: