Hvordan Lage Kostprisen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Kostprisen
Hvordan Lage Kostprisen

Video: Hvordan Lage Kostprisen

Video: Hvordan Lage Kostprisen
Video: Hvordan man laver olieudvidelse! MESTERKLASSE! Video lektioner i voksning! 2024, April
Anonim

Kostprisen er en av de viktigste komponentene i ethvert salg, for uten det er det umulig å beregne prisen på et fremtidig produkt eller en tjeneste riktig. Mange ambisiøse gründere for første gang står overfor det faktum at de trenger å danne en kostnad. Det er her du må begynne.

Hvordan lage kostprisen
Hvordan lage kostprisen

Bruksanvisning

Trinn 1

Den estimerte kostnadsindikatoren, som er nær virkeligheten, viser hvor mye penger som er investert i hver spesifikke tjeneste eller produkt. Uten kostprisen er det umulig å starte et salg, og jo mer nøyaktig det beregnes, desto mer nøyaktig vil forventet fortjeneste være. Kostprisen er regnskapsføringen av alle produksjonskostnader, delt på enheten til det leverte produktet (gitt tjeneste). Regningsenheten for produksjonen må defineres nøyaktig og kan ikke endres i etterfølgende beregninger og justeringer av kostprisen.

Steg 2

Bestem den eksakte tjenestenheten eller produktet som kostnaden skal beregnes for. Denne enheten skal ikke endres i fremtiden, slik at du kan sammenligne kostnader over tid.

Trinn 3

Velg måten du vil beregne kostprisen på. Det er bare tre metoder: kjele, prosessbasert og skreddersydd. Beregningsmetoden for kjelen er ideell for bransjer der det produseres homogene produkter. I dette tilfellet blir den totale mengden ganske enkelt tatt og delt på antall produkter. Hvis høy- og lavprisprodukter støter opp til produksjonen, er det rett og slett umulig å dele på alt - en grov beregning vil ikke svare til virkeligheten og vil dirigere prispolitikken på feil vei. I dette tilfellet beregnes kostnaden på to måter: ordre for prosess og etter prosess. I prosess for prosess-metoden beregnes kostnaden for alle prosesser som er involvert i produksjonen av sluttproduktet ved hjelp av standardmetoder (regnskap for alle kostnader). Den totale kostnaden er summen av kostnaden for alle prosesser. I den ordrebaserte metoden for beregning av kostnaden beregnes kostnaden per produksjonsenhet som et resultat av å dele summen av kostnadene for en egen ordre med antall enheter av produkter produsert for den. I dette tilfellet er det ikke prosessene og ikke tiden som tas i betraktning, men det endelige antall produkter for en viss periode.

Trinn 4

Legg sammen alle kostnadene som er relatert til produksjonen av produktet. Listen over fulle kostnader som må tas i betraktning inkluderer:

- materialkostnader;

- personalkostnader;

- utstyrskostnader, med tanke på avskrivninger;

- kostnader for vedlikehold og kontroll av prosesser;

- nyttekostnader;

- leiekostnader;

- andre kostnader for alt relatert til organisering av produksjonsprosessen.

Trinn 5

Beregn enhetskostnaden: Del den totale kostnaden med produsert mengde ved hjelp av alle disse kostnadene. Det resulterende resultatet vil være jo mer nøyaktig, jo flere ulike kostnader blir tatt i betraktning i summeringen.

Anbefalt: