Hvordan Lage Dokumenter For Anleggsmidler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Dokumenter For Anleggsmidler
Hvordan Lage Dokumenter For Anleggsmidler

Video: Hvordan Lage Dokumenter For Anleggsmidler

Video: Hvordan Lage Dokumenter For Anleggsmidler
Video: PowerOffice Go - Anleggsmidler 2024, Kan
Anonim

I løpet av virksomheten som foretas av foretaket, er det en bevegelse av anleggsmidler ved mottak, avhending og intern bevegelse. I samsvar med artikkel 9 i føderal lov nr. 129-ФЗ datert 21. november 1996 "On Accounting", er det fastslått at det er nødvendig å utstede underlag for alle disse operasjonene. Disse skjemaene fungerer som primære dokumenter for regnskapsføring av anleggsmidler.

Hvordan lage dokumenter for anleggsmidler
Hvordan lage dokumenter for anleggsmidler

Bruksanvisning

Trinn 1

Inkluder objekter i sammensetningen av anleggsmidler og føre oversikt over igangkjøringen når de ankommer bedriften. For å gjøre dette er det utarbeidet en lov om aksept og overføring av objektet for anleggsmidler i skjema nr. OS-1. Hvis det er nødvendig å registrere en gruppe objekter, brukes loven i henhold til skjema nr. OS-1b. Registreringen av bygninger og strukturer utføres i samsvar med lov om skjema nr. OS-01a. Det skrives ut et eget dokument for hvert objekt. Den første delen spesifiserer dataene til den sendende siden. Den andre delen er fylt ut av foretaksmottakeren av anleggsmidler, som angir den opprinnelige kostnaden for objektet, bruksperioden, metoden for beregning av avskrivninger og avskrivningshastigheten. Den tredje delen inneholder en kort beskrivelse av objektet. Lignende handlinger utarbeides ved avhending av et objekt fra strukturen til organisasjonens anleggsmidler.

Steg 2

Utfør overføring av anleggsmidler mellom foretakets strukturelle divisjoner ved hjelp av fraktbrevet i henhold til skjema nr. OS-2. Lag tre kopier av dokumentet, den første blir gitt til regnskapsavdelingen, den andre er igjen med den materielt ansvarlige personen til den overførende enheten, og den tredje sendes til den mottakende enheten.

Trinn 3

Utføre operasjoner for reparasjon, modernisering og gjenoppbygging av gjenstanden til anleggsmidler ved å utarbeide en passende lov i skjema nr. OS-3. I den første delen av dokumentet blir data om tilstanden til gjenstanden for anleggsmidler ført før de ovennevnte operasjonene utføres. Den andre delen inneholder data om selskapets kostnader for reparasjon, modernisering eller rekonstruksjon av et anleggsmiddel. For å utarbeide handlingen organiseres en akseptkomité eller det oppnevnes en ansvarlig person.

Trinn 4

Skriv inn data om aksept, ekskludering, flytting, reparasjon og andre operasjoner med anleggsmidler på lagerkortet eller i hovedboken, som har skjema nr. OS-6, nr. OS-6a, nr. OS-6b.

Anbefalt: