Hvordan Beregne Kostnadene For Varmt Vann

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Kostnadene For Varmt Vann
Hvordan Beregne Kostnadene For Varmt Vann

Video: Hvordan Beregne Kostnadene For Varmt Vann

Video: Hvordan Beregne Kostnadene For Varmt Vann
Video: Теплый, уютный и очень удобный женский кардиган на пуговицах спицами! Расчет на любой размер! Часть1 2024, April
Anonim

Siden målere for måling av mengden varmt vann som forbrukte begynte å dukke opp i leiligheter, ble det nødvendig å lage en beregningsmetode og en formel som det ville være mulig å bestemme kostnaden for en kubikkmeter vann.

Hvordan beregne kostnadene for varmt vann
Hvordan beregne kostnadene for varmt vann

Det er nødvendig

  • - kalkulator;
  • - en penn;
  • - papir.

Bruksanvisning

Trinn 1

Kostnaden for en kubikkmeter varmt vann er forholdet mellom den månedlige kostnaden for varmt vann per person og det månedlige forbruket av kaldt vann som brukes til å levere varmt vann. For å bestemme kostnaden for en kubikkmeter vann, gjør følgende beregninger.

Steg 2

For å bestemme den månedlige kostnaden for varmt vann per person, bestemme kostnaden for varmeenergi som brukes til å varme opp vannet. For å gjøre dette må du multiplisere standarden på forbrennet varme for varmtvannsforsyning per person (sjekk med den lokale administrasjonen) med varmenergitariffen (sjekk med Tariffkomiteen i byen din).

Trinn 3

For å bestemme den månedlige kostnaden for kaldtvannsforbruk som kreves for varmtvannsforsyning, multipliser du den månedlige mengden kaldt vann som forbrukes (du kan finne ut verdien i kommunekomiteen) med prisen på kaldt vann som er godkjent av borgmesteren i byen din.

Trinn 4

Legg til den resulterende verdien av den månedlige kostnaden for forbruk av kaldt vann som kreves for å levere varmt vann med den resulterende verdien av kostnaden for varmeenergi som brukes til å varme opp vannet. Som et resultat får du den månedlige kostnaden for varmt vann per person.

Trinn 5

Nå har du alle verdiene du trenger for å beregne kostnaden for en kubikkmeter varmt vann. Del den resulterende månedlige kostnaden for varmt vann per person med det månedlige forbruket av kaldt vann for varmt vann.

Anbefalt: