Hvordan Beregne Kostnaden For En Vare

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Kostnaden For En Vare
Hvordan Beregne Kostnaden For En Vare

Video: Hvordan Beregne Kostnaden For En Vare

Video: Hvordan Beregne Kostnaden For En Vare
Video: Лайфхаки для ремонта квартиры. Полезные советы.#2 2024, Kan
Anonim

Konseptet med verdien av en vare inkluderer kostnadene som et foretak har i produksjon og salg av varer eller tjenester. Den korrekte beregningen av den er veldig viktig for bedriften, fordi dens videre fortjeneste og lønnsomhet avhenger av den.

Hvordan beregne kostnaden for en vare
Hvordan beregne kostnaden for en vare

Bruksanvisning

Trinn 1

For å beregne varekostnaden er det nødvendig å legge sammen materialkostnader, arbeidskostnader, sosiale behov, avskrivningskostnader for anleggsmidler, både egne og leide, ulike typer gebyrer, skatter, betalinger og andre utgifter.

Steg 2

Listen over materialkostnader skal omfatte kostnadene for råvarer, materialer, forskjellige komponenter og verktøy som er kjøpt for produksjon av et produkt eller en tjeneste. Arbeid utført av andre organisasjoner, kostnadene ved bruk av naturlige råvarer, samt kostnadene for drivstoff og ulike typer energi. Kostnaden for slike kostnader dannes til kjøpesummen for materielle ressurser eksklusiv merverdiavgift.

Trinn 3

Arbeidskostnadene inkluderer ikke bare de grunnleggende lønnene til de ansatte, men også tilleggslønnene. I form av kvoter, bonuser, kompensasjon for spesielle forhold eller arbeidstid m.m. Denne kostnadsposten skal også ta hensyn til lønnen til ansatte utstedt in natura. For eksempel produkter eller varer.

Trinn 4

I fradragene for sosiale behov er det nødvendig å inkludere midlene som ble overført til sosialforsikringsfondet og Pensjonskassen i Russland.

Trinn 5

Deretter må du legge til forskjellige typer skatter, avgifter og avgifter til de ovennevnte kostnadene. Dette kan være avgifter for utslipp av stoffer som forurenser miljøet, godtgjørelse for innovativ utvikling, betaling for sertifisering av varer og tjenester, kostnader for forretningsreiser for arbeidstakere, løftingskostnader.

Trinn 6

Gruppen med andre utgifter kan omfatte utgifter til markedsundersøkelser og markedsføring av varer. Kostnadene ved å transportere varer til salgsstedet, betaling til andre organisasjoner for vakt og brannvern, midler brukt på kommunikasjonstjenester. Og i tilfelle leie av bygninger, strukturer og utstyr - leie.

Trinn 7

Beløpet oppnådd fra disse kostnadselementene vil representere kostnaden for varen.

Anbefalt: