Hvordan Bestemmes Aksjestørrelsen Og Om Den Er Underlagt Deling

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemmes Aksjestørrelsen Og Om Den Er Underlagt Deling
Hvordan Bestemmes Aksjestørrelsen Og Om Den Er Underlagt Deling

Video: Hvordan Bestemmes Aksjestørrelsen Og Om Den Er Underlagt Deling

Video: Hvordan Bestemmes Aksjestørrelsen Og Om Den Er Underlagt Deling
Video: Buying ~$1,700 in Dividend Stocks | ALMOST $60 in Dividend Income Added | Financial Freedom 2024, April
Anonim

Aksjens størrelse bestemmes av forvaltningsselskapet på tidspunktet for dannelsen av fondet. I fremtiden er ikke aksjen underlagt deling, men lovgivningen foreskriver tilfeller der delingen av aksjene utføres.

Hvordan bestemmes aksjestørrelsen og om den er underlagt deling
Hvordan bestemmes aksjestørrelsen og om den er underlagt deling

En andel i et investeringsfond betraktes som et registrert verdipapir, som bekrefter eierens rettigheter til en viss andel i eiendommen til et verdipapirfond. Lovgivningen forbyr å spesifisere pålydende på en aksje, og derfor bestemmes størrelsen ekskludert i aksjer til det totale beløpet for aksjefondet eller den totale verdien av fondet. Videre er alle aksjer like, det vil si at de sertifiserer rettighetene til like store andeler i fondets eiendom. Men hver deltaker kan eie et annet antall aksjer, noe som gjør at de kan tjene nesten alle pengebeløp som sitt eget bidrag. Markedsverdien til en aksje er ikke dens størrelse, siden denne indikatoren endrer seg kontinuerlig, kan den øke eller redusere avhengig av dagens situasjon, effektiviteten og resultatene til forvaltningsselskapet.

Kan en investeringsandel deles?

Som hovedregel sertifiserer investeringsenheter rettighetene til hele aksjene i fondet, som ikke er underlagt ytterligere deling. Noen ganger er det imidlertid situasjoner der brøkverdien av aksjene som tilhører en bestemt deltaker er angitt. Lovgivning tillater bestemmelse av aksjer på denne måten i tilfeller der investeringsandelen er betalt eller ikke er fullstendig betalt, det er en utstedelse, utveksling av investeringsandeler. Hvis ett medlem av fondet eier flere brøkdeler, blir de oppsummert for korrekt refleksjon i rapporteringsdokumentasjonen. I de fleste tilfeller er det umulig å disponere brøkdelen av en aksje alene, siden lovgivningen kun tillater sirkulasjon sammen med hele aksjer. Det eneste unntaket er at innskyteren ikke har hele enheter.

Hva bør vurderes når man vurderer størrelsen på en aksje?

Størrelsen på en aksje i et aksjefond er alltid en andel i forhold til felleseiendommen. Det er derfor alle deltakere i et aksjefond er aksjeeiere. Men i dette tilfellet blir avhending av delt eiendom implementert med visse særegenheter som ligger i denne metoden for eiendomsforvaltning. Deltakerne i et aksjefond fraskriver seg frivillig forkjøpsretten til å innløse aksjene til andre medlemmer av fondet, som sikrer fri sirkulasjon av aksjene, og tillater hver investor på en hvilken som helst arbeidsdag å kreve fra forvaltningsselskapet innløsning av dele, for å avhende det på en annen måte.

Anbefalt: