Markedsføringsforskning Som En Del Av En Forretningsplan

Innholdsfortegnelse:

Markedsføringsforskning Som En Del Av En Forretningsplan
Markedsføringsforskning Som En Del Av En Forretningsplan

Video: Markedsføringsforskning Som En Del Av En Forretningsplan

Video: Markedsføringsforskning Som En Del Av En Forretningsplan
Video: Utvikling av forretningsplan - tips fra gründere 2024, April
Anonim

Før du starter et nytt prosjekt, må du lage en forretningsplan. Dette dokumentet er grunnleggende for investoren. Hovedoppgavene som forretningsplanen viser er kostnadsdelen og fortjeneste fra investeringer i perioden med kontantinvestering. For å lage en forretningsplan må du gjennomføre markedsundersøkelser fra startpunktet til prosjektet til det er ferdig.

Markedsføringsforskning som en del av en forretningsplan
Markedsføringsforskning som en del av en forretningsplan

Hva er markedsføring og hva er det til

Hvis vi definerer begrepet "markedsføring" med to ord - er det innsamling og analyse av informasjon om et gitt emne.

Begrepene "markedsføring" og "markedsundersøkelse" i økonomi betyr innsamling av informasjon om markedet for varer og tjenester, sluttbrukere og deres oppførsel, konkurrenter og deres handlinger, undersøkelse av potensielle leverandører av materialer og produkter som er nødvendige for en produksjonsbedrift..

Når du lager en forretningsplan, er markedsundersøkelser spesielt viktig, siden implementeringen av et nytt prosjekt primært er en investering av penger, som i en viss tidsperiode burde gi utbytte.

Beslaglegging av en viss sektor av omsetningsmarkedet medfører en reduksjon i fortjenesteindikatorer fra konkurrenter som rett og slett ikke vil gi opp sine potensielle sluttkunder. Et nytt forretningsprosjekt innebærer å tiltrekke seg nye kunder. I denne forbindelse bør markedsundersøkelser vise hvilken forbrukersektor som kan tiltrekkes av utgivelsen av nye produkter.

Forretningsplanen gjenspeiler også studien av leverandører av råvarer og materialer som kreves for et nytt prosjekt, kostnaden for disse råvarene.

Markedsføringsmål og deres betydning

Når du utfører markedsundersøkelser for et nytt forretningsprosjekt, er det nødvendig å ta hensyn til spørsmålene som har oppstått: hvilke avgjørelser som vil være mest effektive i prosjektledelse; hvilke behov kjøper foretrekker i utgangspunktet; hva er markedsutsiktene for den nye forretningsideen; hva slags salgspolitikk vil være mest akseptabelt for et nytt produkt på markedet; hvilke metoder som må brukes for å øke effektiv markedsføring av prosjektet.

Etter å ha analysert styrkene og svakhetene ved prosjektet, tas en ledelsesbeslutning i forhold til konkurrentene, og rasjonelle tiltak for å motvirke dem bestemmes.

Å samle inn markedsføringsinformasjon er avgjørende for å lage en forretningsplan fordi markedsberegningene for produkter endres kontinuerlig. Analyse av informasjon vil bidra til å forutsi i hvilken periode det er mest lønnsomt å introdusere et nytt produkt i markedet. Analyse av markedssektorer i andre regioner vil tillate det nye produktet å okkupere et bestemt segment i det fjerntliggende markedet. Markedsføringsanalyse hjelper også til å forutsi kundeatferd i regionale markedssegmenter.

Først etter å ha gjennomført et markedsundersøkelseskompleks kan det utarbeides en effektiv forretningsplan for et nytt prosjekt.

Anbefalt: