Hvordan Organisere Kursene Dine

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Organisere Kursene Dine
Hvordan Organisere Kursene Dine

Video: Hvordan Organisere Kursene Dine

Video: Hvordan Organisere Kursene Dine
Video: Grunnleggende organisering 2024, Kan
Anonim

Det er aldri for tidlig å lære og aldri for sent. Stadig flere tror det, og derfor blir kurs i ledelse, design, engelsk, koreografi osv. Populære. Hvis du vet hvordan og vil lære folk nye ting, kan det være en lønnsom og tilfredsstillende virksomhet å åpne dine egne kurs.

Hvordan organisere kursene dine
Hvordan organisere kursene dine

Det er nødvendig

  • - registrering som individuell gründer;
  • - utdanningslisens;
  • - lokaler;
  • - utstyr;
  • - lærere;
  • - reklame.

Bruksanvisning

Trinn 1

Tenk først og fremst på hvilke kurs du vil åpne. Det er verdt å vurdere ikke bare fagstoffet (for eksempel datakurs eller blomsterhandelskurs), men også publikum. Tross alt er det kurs for barn og voksne, for gründere, husmødre osv. Gjør litt markedsundersøkelser og finn ut på nettet om det allerede er slike kurs i byen din. Hvis de allerede eksisterer, kan du prøve å lære så mye som mulig om dem og analysere informasjonen.

Steg 2

Lei et klasserom. Det skal være plassert ikke så langt fra sentrum for enkel tilgang for folk. Det er viktig at rommet er stort nok og hyggelig innredet, da trange, uoppussede rom kan gjøre et dårlig inntrykk på kundene.

Trinn 3

Jo lenger kursene går, jo mer lønnsomme er de. Det anbefales at den første leksjonen begynner senest kl 9 (eller bedre klokka 8), og den siste ikke finner sted tidligere enn 21. Noen av klientene vil synes det er mer praktisk å studere på dagtid, og noen i kvelden. Ansett lærere (det er best å begynne med noen du kjenner) og planlegge kursene dine om morgenen, ettermiddagen og kvelden.

Trinn 4

Utstyr til kurs kjøpes best og møbler leies best. Brukte møbler, som trenger mye, vil koste flere ganger billigere enn nye møbler.

Trinn 5

For å gjennomføre kurs lovlig, må du registrere deg som en individuell gründer og få en utdanningslisens. Dette gjøres i de territoriale utdanningsmyndighetene. Fremgangsmåten for å skaffe en slik lisens er veldig lang, siden de nevnte myndighetene må sende inn en pakke med dokumenter om deg (som gründer), om lokalene (tillatelse fra SES, branninspeksjon) og om fremtidige aktiviteter og innleide lærere. Detaljer finner du her

Trinn 6

For at flere og flere nye kunder skal komme på kursene dine, må du annonsere. Alle midler er gode her: distribusjon av brosjyrer nær metro, skoler, universiteter, selskaper, presseannonser, bannere og kontekstuell reklame på Internett.

Anbefalt: