Hvem Er Distributør Og Er Han En Ekstra Lenke

Innholdsfortegnelse:

Hvem Er Distributør Og Er Han En Ekstra Lenke
Hvem Er Distributør Og Er Han En Ekstra Lenke

Video: Hvem Er Distributør Og Er Han En Ekstra Lenke

Video: Hvem Er Distributør Og Er Han En Ekstra Lenke
Video: Modellbahn: Planung Teil 24 – Anlagentiefe und Anlagenhöhe (Beispiele in H0 & Spur 0) [subtitled] 2024, April
Anonim

Varebevegelse fra produsenten til forbrukeren som skal bruke den, kan skje direkte eller ved hjelp av forhandlere. Distributører er en av typene av sistnevnte. Disse organisasjonene påtar seg oppgavene med å selge produkter på visse vilkår, som er fastlagt i kontrakten mellom dem og produsenten.

Hvem er distributør og er han en ekstra lenke
Hvem er distributør og er han en ekstra lenke

Hvorfor trenger vi distributører

Distributører gjør det mulig for produksjonsfirmaet å øke dekningen av salgsmarkedet betydelig. Med deres hjelp kan produsenten nå mange flere kunder, og dermed øke salget av produktene sine. En annen fordel ved å selge gjennom en distributør er separasjonen av aktiviteter som utføres med det formål å selge. Mellommannen tar på seg mange oppgaver, hvis løsning er problematisk for produsenten. Distributøren tar en viss avgift for sine tjenester, som betales i form av en provisjon.

Det sterke ved en distributør er god kunnskap om markedet. Hvis en produsent planlegger å gå inn i et nytt forbrukersegment eller et nytt geografisk marked, anbefales det å finne en mellommann som dette markedet er kjent for.

Ulemper med distributører

Det er en rekke ulemper ved å bruke distributører. Produsenten har begrenset innflytelse over mellommannens handlinger. Hvis et selskap kan administrere sine salgsmedarbeidere etter eget skjønn, når det gjelder en distributør, skjer samhandling innenfor rammen av en signert samarbeidsavtale.

Ved å overføre deler av funksjonene til distributøren er det vanskelig for produsenten å kontrollere hvor godt mellommannen utfører dem. Spesiell oppmerksomhet er påkrevd med spørsmål som har med kundeservice å gjøre. Produsentens driftsstandarder kan avvike fra de som brukes av forhandleren.

Ekstra kostnader for distributørtjenester må være inkludert i produktkostnaden, noe som fører til en prisøkning for sluttbrukeren. Hvis kostnaden ikke kan økes, må du dele din egen inntekt med distributøren, noe som påvirker det endelige overskuddet betydelig.

Lønnsomheten i samarbeid med en distributør bestemmes av de innledende målene som produsenten definerer for seg selv. Hvis målet er å utvide markedet og øke kundegrunnlaget, vil distributører bli en nyttig kobling mellom produsenten og forbrukeren. Det er imidlertid verdt å være spesielt forsiktig når du velger en distributør som kan opprettholde de etablerte standardene for kundeservice. Hvis selskapet ikke planlegger å øke antallet nye kunder, men forventer å øke lønnsomheten ved å betjene eksisterende, kan du redusere kostnadene ved å eliminere forhandlere.

Anbefalt: