Hvordan Handle Obligasjoner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Handle Obligasjoner
Hvordan Handle Obligasjoner

Video: Hvordan Handle Obligasjoner

Video: Hvordan Handle Obligasjoner
Video: Hvordan Handler jeg Aksjer? (NORDNET og DNB eksempel) [Aksjer for Nybegynnere #10] 2024, April
Anonim

En obligasjon er en gjeldssikkerhet. Det, som aksjer, kan handles på børsen. Imidlertid, i motsetning til en aksje, kan den ikke motta garanterte utbyttebetalinger. Men på den annen side er fordelen at du kan motta et visst beløp den dagen det blir tilbakebetalt.

Hvordan handle obligasjoner
Hvordan handle obligasjoner

Bruksanvisning

Trinn 1

Husk at en obligasjon har foreldelsesfrist. Det kalles forfallsdato. Dette er navnet på datoen obligasjonen må returneres til selskapet som utstedte den. Varigheten av obligasjonen varierer. De er til og med delt inn i tre grupper: kortsiktig (5 år), mellomlang sikt (fra 5 til 12 år) og langsiktig (fra 12 år og utover).

Steg 2

Før du handler med obligasjoner, er det satt noen renter for dem. Eksperter deler dem i flytende og fikserte. Sistnevnte er mer vanlig. Men når du velger en flytende rente, kan du få mer inntekt. Det avhenger sant av markedssituasjonen.

Trinn 3

Den enkleste måten er å handle obligasjoner ved hjelp av tredjeparter. For å gjøre dette må du kontakte et meglerfirma. Der vil du bli tilbudt å inngå en kontrakt for levering av tjenester. Den vil inneholde beløpet du godtar å betale for meglerarbeidet på markedet.

Trinn 4

I tillegg må du åpne bankkontoen din, nummeret du vil skrive ned i serviceavtalen. Pengene du tjente vil bli overført til dem.

Trinn 5

Da er det bare å samhandle med megleren. Dette skjer vanligvis over telefon. Du kan når som helst få informasjonen du er interessert i om verdipapirene dine. Megleren vil informere deg om markedssituasjonen, gunstig tid for transaksjoner osv.

Trinn 6

Hvis du bestemmer deg for å ta ut obligasjonen din, vil megleren også gjøre det for deg. Pengene vil bli overført til kontoen din som ble åpnet ved inngåelsen av en avtale med et meglerselskap.

Anbefalt: