Hvordan Bestemme Ektheten Av Penger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Ektheten Av Penger
Hvordan Bestemme Ektheten Av Penger

Video: Hvordan Bestemme Ektheten Av Penger

Video: Hvordan Bestemme Ektheten Av Penger
Video: Моя история начала работы парикмахером. Уроки парикмахеров для новичков 2024, April
Anonim

I hverdagen, for eksempel når du foretar et kjøp, kan du møte penger, hvis ektheten fører til tvil. I dette tilfellet bruker du flere metoder for å sjekke sedler.

Hvordan bestemme ektheten av penger
Hvordan bestemme ektheten av penger

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis det er mulig, sjekk den tvilsomme regningen med en spesiell enhet. For å gjøre dette, plasser den under en UV-lampe. I tillegg til vannmerkene, bør du se fine fargede fibre spredt over hele regningen.

Steg 2

Finn perforeringen på lappen. Med hjelpen påføres en tegning av små hull på papiret, noe som indikerer pålydende på regningen.

Trinn 3

Kontroller om det er en metalltråd. Den skal trenge inn i sedelen overfor stønn fra venstre eller høyre kant, avhengig av seddelens pålydende. Hvis tråden under normale forhold vil se ut som små rektangler, bør den i lyset være et kontinuerlig bånd.

Trinn 4

Undersøk funksjonene til malingen på regningen. På sedler i valører på fem hundre og flere rubler blir individuelle elementer fremhevet med maling med fargeendring, for eksempel våpenskjoldet til den avbildede byen. Også, en spesiell skyggelagt stripe, som er på pengene til alle kirkesamfunn, kan også endre farge. Fargede linjer skal også vises på den når hellingsvinkelen endres.

Trinn 5

Finn vannmerker på regningen. De bør inneholde seddelens pålydende, samt en del av hovedbildet som er synlig på papiret.

Trinn 6

Vær oppmerksom på at disse anbefalingene bare gjelder moderne russiske sedler. Euro eller dollar inneholder forskjellige grader av beskyttelse og må testes i henhold til deres egne standarder.

Anbefalt: