Produktbutikkdesign: Fotoprosjekter

Innholdsfortegnelse:

Produktbutikkdesign: Fotoprosjekter
Produktbutikkdesign: Fotoprosjekter

Video: Produktbutikkdesign: Fotoprosjekter

Video: Produktbutikkdesign: Fotoprosjekter
Video: ФОТОШОП 2022. РЕСТАВРАЦИЯ СТАРЫХ ФОТО с помощью нейронных фильтров 2024, April
Anonim

Blant det enorme utvalget av dagligvarebutikker i dag, skiller folk seg som regel ut akkurat de der det er laget et kompetent design. Moderne eiere av butikkene legger stor vekt på utformingen av hjernebarnet.

Tross alt har hvert supermarked, dagligvarebutikk eller supermarked en spesiell unikhet som forplikter til å implementere et fundamentalt nytt holdningskonsept i det.

For tiden bruker eierne av detaljhandel som spesialiserer seg på salg av matvarer, hovedsakelig i utvikling av deres eksterne og interne design, hjelp fra kvalifiserte spesialister. Tross alt er det den individuelle tilnærmingen og det originale interiøret som kan danne en unik atmosfære i institusjonen, skiller seg ut i dette forbrukermarkedet som en struktur med en unik stil. Og allerede vil disse indikatorene fungere veldig effektivt på bakgrunn av et stramt konkurransemiljø, som er gunstig for alle - både kjøpere og detaljhandelsnettverket.

Det skal bemerkes at moderne innovative teknologier gjør det mulig å bruke en grunnleggende ny metode - 3D-modellering når man utvikler design av en matbutikk. Dette formatet bruker ordninger på de mest varierte nivåene, og implementerer også slike regler og standarder som maksimerer salgsvolumene. Som en utvikling av 3D-modellering, bør polygonal formatering bemerkes, noe som innebærer en strukturell orientering til et stort antall såkalte "polygoner". I denne sammenheng er den ideelle omsetningen for tiden i stor grad fokusert på elektroniske geometriske modeller for utforming av handelsgulv.

Belysning, teknologisk utstyr og møbler

En av de viktigste komponentene i suksessen til et detaljhandel er velvalgt belysning. Tidsånden i dette markedssegmentet er nettopp bruk av moderne lysutstyr. Det er tross alt allerede blitt vitenskapelig bevist at "lysbalanse" har en optimal effekt på kjøpekraften. Videre tilbyr produsenter av tematisk utstyr i dag det bredeste sortimentet med fokus på enhver designdekorasjon i butikklokaler. Forskning viser at salget øker med et gjennomsnitt på 20% når det er effektiv "fargeutgivelse" i matbutikken.

Den neste viktigste komponenten når du dekorerer interiøret i en matbutikk, er valget av teknologisk utstyr. Tross alt er det dette trinnet som direkte påvirker den økte oppmerksomheten til de besøkende på butikkene, de komfortable aktivitetene til de ansatte og etableringen av en positiv atmosfære i institusjonen som helhet. Som regel bruker dagligvarebutikeiere en anstendig mengde tid og ressurser på dette aspektet av butikkområdet. I denne sammenheng er det viktig å ta hensyn til at anskaffelse av moderne og høyteknologisk utstyr ikke er et universalmiddel. Tross alt er det mye viktigere at disse dyre mekanismene fungerer riktig for salg av varer. Og her bør spesiell oppmerksomhet rettes nøyaktig til metoden og plasseringen av deres beliggenhet, som primært bør fokuseres på objektets aktivitetsmåte (selvbetjening eller den klassiske versjonen).

I tillegg til belysning og teknologisk utstyr, er riktig valg av møbler veldig viktig for den moderne designen av butikken. Selvfølgelig er denne delen av interiøret i stor grad fokusert på teknologisk utstyr, som den viktigste produksjonskomponenten i et shoppinganlegg. Man bør imidlertid ikke glemme at det meste av sortimentet til dagligvarebutikken ligger i hyllene. Derfor må riktig utvalgte møbler oppfylle visse kvalitetskrav (materiale, design, funksjonalitet). Lengden på seksjonene varierer vanligvis fra 0,6 til 1,2 meter, men linjens overordnede dimensjoner og form utvikles rent individuelt. Det er her at funksjonen til en designer er uunnværlig, fordi det praktisk talt ikke er noen grenser for kreativ implementering i denne retningen.

Materiale av høy kvalitet og uventede designelementer

Den moderne utformingen av dagligvarebutikker er primært fokusert på bruk av miljøvennlige, funksjonelle, holdbare og attraktive materialer. I denne sammenheng er det veldig viktig å lage riktig utforming av byggematerialene som brukes. Tross alt er kvalitetsparametrene til gulv og tak, vegger og møbler, samt tilleggskomponenter i det indre interiøret avgjørende for dannelsen av institusjonens individuelle konsept. Det er helt åpenbart at bruk av miljøvennlige og ganske dyre materialer vil lønne seg veldig raskt, siden bildet av butikken og produktene i denne forstand er avhengig av kundens etterspørsel.

I dette tilfellet fungerer "butikk-til-kjøper" -systemet som følger: et unikt design påvirker kjøperens stemning, og denne positive impulsen stimulerer ham til å kjøpe varer. Dessuten utvikler butikkbesøkende en sterk mening om at hvis butikken er elegant, så har alle varene i den riktig kvalitet. I tillegg er det vitenskapelig slått fast at fargespekteret har en direkte innvirkning på forbrukeraktivitet. Dermed bidrar den røde og gule paletten til rask shopping, mens de grønne og blå tonene stimulerer besøkende på en rolig måte.

Å skape en unik atmosfære av et handelssted er en nøkkeloppgave for enhver gründer i dette området. Derfor, som et nyttig råd, kan du bruke anbefalingen for å lage for eksempel et originalt bakeri, som vil forbinde mange kunder med kos, varme og en vennlig atmosfære. Noen eiere av dagligvarebutikker tar stor glede av å bruke et slikt markedsføringstrikk som bruk av "analog butikk" -formatet. I dette tilfellet brukes en kjent internasjonal franchise, og interiøret er dekorert i den mest omtrentlige stilen. I tillegg må vi ikke glemme utsiden av bygningen der handelsetasjen ligger. Tross alt er det fra utseendet at besøkende begynner å danne seg en mening om butikken som helhet.

Den neste på listen over viktige designelementer i en matbutikk er tilstedeværelsen av merkeinformasjonsplater, som spiller en viktig rolle som navigatør. Tross alt avhenger det komfortable besøket i stor grad av hvor raskt og enkelt det er å handle. Til tross for det åpenbare praktiske aspektet ved dette designelementet, bør man ikke glemme dets estetiske karakter. Tross alt er dette dekorelementet, som de sier, slående på grunn av dets spesielle relevans og forblir i minnet lenge. Derfor avhenger mye av måten informasjon presenteres på. For tiden bruker det tematiske markedet plater laget av gravering, laserskjæring, applikasjon, utskrift osv.

Kafé i matbutikken

For å sikre maksimal komfort for besøkende til en dagligvarebutikk, selv i designfasen, foretrekker mange eiere å tilby innenfor handelsetasjen og tilstedeværelsen av en liten, men koselig cateringvirksomhet. Denne kapasiteten kan være forskjellige kafeer, matledninger, restauranter osv.

En tur til butikken kan ledsages av en kopp deilig kaffe
En tur til butikken kan ledsages av en kopp deilig kaffe

Disse serveringsvirksomhetene skal som regel implementeres i det generelle konseptet med dagligvaresenteret. Videre er det et gjensidig fordelaktig samarbeid mellom relaterte handelssektorer. Faktisk, på en kafé av dette formatet, sikres det alltid en tilstrømning av besøkende, og folk vil mer villig til en matbutikk når det er en komfortsone der du bare kan drikke en kopp deilig kaffe. Og selv i tilfelle når matservicepunktet utvikler sin egen designstil, er dets tilstedeværelse i butikken spesielt velkommen. Selvfølgelig kan dette alternativet brukes hvis butikkområdet til institusjonen tillater det.

Privat designer

Designet av en matbutikk er en seriøs kreativ prosess som tiltrekker seg kvalifiserte spesialister fra forskjellige felt for implementering.

For innredning av høy kvalitet, må du tiltrekke kvalifiserte designere
For innredning av høy kvalitet, må du tiltrekke kvalifiserte designere

Det er viktig å ta hensyn til alt her - fargepaletten, belysningsnivået og et komfortabelt oppsett, og tilstedeværelsen av spesielle lukter og lyder og markedsføringsteknikker. Det er viktig å forstå at eventuelle kostnader i dette området er garantert og raskt lønner seg. Derfor kan tiltrekningen av sertifiserte spesialister fra dette området betraktes som veldig berettiget.