Hvordan Organisere En Leveringstjeneste

Hvordan Organisere En Leveringstjeneste
Hvordan Organisere En Leveringstjeneste

Video: Hvordan Organisere En Leveringstjeneste

Video: Hvordan Organisere En Leveringstjeneste
Video: HVORDAN FÅ ET ORGANISERT HJEM? | Del 4 - Organisering 2024, April
Anonim

På grunn av den raske økningen i antall bestillinger i nettbutikker, blir tjenestene til en profesjonell leveringstjeneste veldig populære. Denne typen virksomheter krever ikke store investeringer og kan være veldig interessant for ambisiøse gründere.

Hvordan organisere en leveringstjeneste
Hvordan organisere en leveringstjeneste

Funksjoner av kurertjenestemarkedet

Russian Post er den største leveringstjenesten i landet. Imidlertid er denne organisasjonen treg og upålitelig. Mange postfirmaer velger å inngå samarbeid med alternative organisasjoner.

Valget av organisasjoner som er involvert i levering er ganske lite, og prisene på tjenestene deres er noe overprisede. Basert på dette kan små kurerfirmaer med suksess konkurrere med store selskaper på grunn av en individuell tilnærming til hver klient, deres mobilitet og lavere priser. Rask levering er nøkkelen til suksessen til ethvert selskap som opererer på kurertjenestemarkedet.

image
image

Hvordan begynne å organisere en leveringstjeneste

Tett befolkede områder er egnet for denne typen virksomheter. I en landsby eller en liten by kan et slikt selskap gå konkurs.

Du bør umiddelbart bestemme hva slags varer du skal levere. For å jobbe med klumpete laster, må du skaffe deg riktig transport, og det anbefales at du har mer enn ett kjøretøy tilgjengelig. Derfor er det nødvendig å ansette en sjåfør (minst en), for å løse problemet med å betale for driftskostnader og en parkeringsplass.

Alternativt kan du inngå en kontrakt med et transportselskap eller ansette sjåfører med personbiler.

Bedriften din bør ha en permanent utsender som tar imot bestillinger. Først kan du jobbe på telefonen selv. Hovedflyten av ordrer ankommer vanligvis i åpningstiden (fra 9 til 19), men det er døgnåpen levering som kan bli din slags "chip".

Hvis du planlegger å håndtere levering av store varer, må du ha et team med movers.

Kompetent utvalg av servicepersonell vil hjelpe deg med å unngå mange problemer i fremtiden. Du bør ikke ansette folk fra gaten som godtar å jobbe mot en liten lønn. Du vil stole på dem, noen ganger et veldig verdifullt produkt, for sikkerheten og rettidig levering som selskapet ditt er ansvarlig for.

Kurerer som jobber i din bedrift skal kunne kommunisere kompetent med mennesker, utsendere skal være så høflige som mulig, lastere skal ikke drikke, og sjåfører skal kunne navigere godt i byen.

Ulemper med budvirksomheten

Som med alle andre aktivitetsfelt, har budvirksomheten sine ulemper.

De viktigste kundene til leveringsselskapene er enkeltpersoner som betaler for tjenerne dine kontant. Slike operasjoner krever kjøp av en spesiell banklisens, noe som er veldig vanskelig å få og det er ganske dyrt. Derfor opererer de fleste små kurerfirmaer uten lisens og er samtidig veldig risikable.

I denne virksomheten vil du ofte ha problemer med servicepersonalet. I slike selskaper er det alltid høy personellomsetning. Som oftest går studenter på jobb som kurer, som ofte er veldig useriøse om sine plikter. For dem er denne jobben midlertidig, og de bryter ofte de etablerte reglene. Eldre mennesker er mer ansvarlige, men dessverre ikke raske.

image
image

Mange konkurrenter kan hindre firmaets utvikling. For eksempel leverer mange restauranter gratis hvis bestillingen overstiger et visst beløp. Et stort problem er trafikkork i de sentrale gatene.

Leveringstjeneste: hvor du kan finne kunder

Kunder i selskapet ditt kan inkludere banker som fremdeles foretrekker å sende viktige dokumenter med bud, advokatfirmaer og andre organisasjoner som sender dokumenter til sine partnere.

Noen leveringstjenester spesialiserer seg i levering av varer fra russiske nettbutikker og firmafakturaer. Du kan prøve å inngå kontrakter med butikker som spesialiserer seg på levering av hjem.

Anbefalt: