Hvordan Entreprenører Skiller Seg Fra Underleverandører

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Entreprenører Skiller Seg Fra Underleverandører
Hvordan Entreprenører Skiller Seg Fra Underleverandører

Video: Hvordan Entreprenører Skiller Seg Fra Underleverandører

Video: Hvordan Entreprenører Skiller Seg Fra Underleverandører
Video: Regnskapskurs: Hvordan føre eget regnskap? 2024, April
Anonim

Begrepet "entreprenør" og "underleverandør" finnes oftest i byggebransjen. Denne typen kontraktsforhold og gjensidige forpliktelser er gunstig både for de nevnte forretningsenhetene og for sluttbrukeren - kunden. Involvering av underleverandører i arbeidet gjør det mulig å forbedre kvaliteten og redusere vilkårene for disse arbeidene.

Hvordan entreprenører skiller seg fra underleverandører
Hvordan entreprenører skiller seg fra underleverandører

Hvem er entreprenører og underleverandører

En entreprenør er en organisasjon eller virksomhet, en juridisk enhet som inngår en kontrakt med kunden, dvs. kontrakt for å gjøre noe arbeid. I det store og hele er sluttresultatet og samsvaret med gjenstanden for kontraktsforholdet med alle kravene som gjelder for denne typen produkter, det være seg en bygning som bygges eller et programvareprodukt, viktig for kunden. Hvis kontrakten ikke bestemmer at alle typer arbeid bare skal utføres av entreprenøren, har han rett til å involvere tredjeparter, andre virksomheter, som i dette tilfellet vil være underleverandører.

Bygging og mange andre typer aktiviteter er lisensiert, dvs. for å utføre en bestemt type konstruksjons- og installasjonsarbeid, kreves en spesiell tillatelse, oppnådd etter å ha blitt med i en selvregulerende konstruksjonsorganisasjon. For å oppnå denne opptaket, må bedriften ha det nødvendige antallet sertifiserte spesialister med denne kvalifikasjonen, samt spesialutstyr for å utføre denne typen arbeid.

Siden byggeprosessen inkluderer mange forskjellige teknologisk separate typer arbeid, kan det hende at entreprenøren ikke har tillatelse til å utføre hver av dem. I dette tilfellet anbefales det å tiltrekke seg en eller flere underleverandører med tillatelse til de typer arbeid som entreprenøren ikke har offisiell tillatelse for. En underleverandør, som har tillatelse, kvalifiserte spesialister og spesialutstyr, utfører den tildelte delen av arbeidet i samsvar med en i tillegg inngått underleverandøravtale.

Kontraktsforhold i tilfelle underentreprise

Hovedkontrakten som arbeidet utføres under er den som inngås mellom kunden og entreprenøren. Det er entreprenøren som bærer det fulle ansvaret for forpliktelsene som er beskrevet i dette dokumentet. Bare han er ansvarlig overfor kunden for oppfyllelse av kontraktsvilkårene og overholdelse av objektet med de etablerte regler og forskrifter. Forskjellen mellom ham og underleverandøren er at alle garantier blir gitt av entreprenøren, og alt ansvar, administrativt og økonomisk, hviler på ham.

I sin tur inngås også en egen underleverandøravtale mellom entreprenøren og underentreprenøren, som er underlagt de samme reglene som er etablert av Den russiske sivilrettslige kode for arbeidskontrakter. Den, som enhver kontrakt, bestemmer det økonomiske ansvaret for manglende oppfyllelse av kontraktsforpliktelser, fastslår sammensetning, tidspunkt og kostnad for utført arbeid.

Anbefalt: