Hvordan åpne En Bankkonto For En Juridisk Enhet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan åpne En Bankkonto For En Juridisk Enhet
Hvordan åpne En Bankkonto For En Juridisk Enhet

Video: Hvordan åpne En Bankkonto For En Juridisk Enhet

Video: Hvordan åpne En Bankkonto For En Juridisk Enhet
Video: Hva er egentlig BankID? Og hvordan bruker jeg det? 2024, April
Anonim

I samsvar med russisk lovgivning kan kontantoppgjør mellom juridiske enheter gjennomføres for et beløp som ikke overstiger RUB 100 000 innen en enkelt transaksjon. Oppgjør for transaksjoner som overstiger dette beløpet må gjøres ved bankoverføring, dvs. gjennom en bankkonto.

Hvordan åpne en bankkonto for en juridisk enhet
Hvordan åpne en bankkonto for en juridisk enhet

Bruksanvisning

Trinn 1

For å åpne en konto for en juridisk enhet, må du først velge en bank der operasjonene skal utføres i fremtiden. Utvalgskriteriene kan være kostnadene ved å åpne en løpende konto og koble til Bank-Client-programmet, kostnadene ved oppgjør og kontanttjenester. Viktige kriterier vil være bankens nærhet til selskapets kontor, tilgjengeligheten av spesielle programmer, for eksempel "Lønnsprosjektet" eller konsesjonsutlån til kunder.

Steg 2

Så snart du bestemmer deg for valg av bank, må du oppgi dokumenter for å åpne en konto. Som regel er listen deres den samme i alle banker. Dokumentpakken inkluderer:

- en søknad om å åpne en konto signert av selskapets leder og regnskapsfører

- kort med eksempelsignaturer fra leder og regnskapsfører og organisasjonens segl, - beslutningen om å opprette en juridisk enhet, - konstituerende dokumenter, - sertifikat for statsregistrering av en juridisk enhet, - attest for registrering hos skattemyndigheten, - et brev fra de statlige statistikkmyndighetene, - et utdrag fra Unified State Register of Legal Entities, - pålegg om utnevnelse av leder og regnskapsfører. I tillegg kan banken be om andre dokumenter etter eget skjønn.

Trinn 3

Etter å ha levert de nødvendige dokumentene mellom banken og den juridiske enheten, inngås en avtale for betjening av en løpende konto med en indikasjon på nummeret, som kan brukes videre i dannelsen av betalingsdokumenter.

Trinn 4

Det skal huskes at i samsvar med russisk lov er en organisasjon forpliktet til å sende informasjon til skattemyndigheten på sin plassering ved åpning og lukking av løpende kontoer innen 7 dager fra datoen for åpning (lukking). Ellers vil det bli ilagt henne en bot på 5000 rubler. Lignende informasjon må rapporteres til pensjonsfondet, fondet for obligatorisk og medisinsk forsikring. Manglende overholdelse av disse kravene innebærer at det pålegges en bot på 10.000-20.000 rubler.

Anbefalt: