Hva Er Fordelene For Ikke-arbeidende Gravide?

Hva Er Fordelene For Ikke-arbeidende Gravide?
Hva Er Fordelene For Ikke-arbeidende Gravide?

Video: Hva Er Fordelene For Ikke-arbeidende Gravide?

Video: Hva Er Fordelene For Ikke-arbeidende Gravide?
Video: Hva er de tidlige tegnene på graviditet? 2024, April
Anonim

Barnets fødsel er alltid forbundet med betydelige økonomiske kostnader. Derfor er mange vordende mødre, inkludert arbeidsledige, interessert i spørsmålet om fordeler og utbetalinger fra staten de har krav på.

Ytelser til arbeidsledige
Ytelser til arbeidsledige

Fødselspenger for arbeidsledige kvinner er ikke tillatt, siden de tjener som kompensasjon for gjennomsnittsopptjeningen for arbeidsuførhetsperioden. De betales kun til sysselsatte gravide kvinner. Videre må to vilkår være oppfylt. En kvinne må være offisielt ansatt (under en arbeidsavtale), og arbeidsgiveren er forpliktet til å gi forsikringsbidrag for henne til FSS. Følgelig kan ikke kvinner med "grå" lønn utstede fødselslønn. I tillegg til de som jobber under en kontrakt: i henhold til loven er det ikke nødvendig å betale forsikringspremier for dem, så få arbeidsgivere gjør det.

Men noen gravide kan bli gravid selv om de er arbeidsledige. Dette er følgende kategorier kvinner:

  • kvinnelige studenter;
  • som ble permittert under graviditet, eller avskjediget på grunn av avviklingen av foretaket;
  • som stengte SP.

De som slutter alene har ikke krav på ytelser. Barselbetalinger til arbeidsledige har et fast beløp: de overføres til 543,67 rubler. månedlig. For fødselsregistrering må en gravid kvinne kontakte universitetsregnskapsavdelingen eller USZN.

Arbeidsledige gravide kan heller ikke motta 543, 67 rubler. for tidlig registrering på kvinneklinikken og barnetillegg opptil 3 år (i mengde 50 rubler).

Etter fødselen av et barn kan arbeidsledige kvinner søke om:

  • engangsbetaling føderal betaling - 15, 29 tusen rubler. i 2016;
  • barnetillegg opptil 18 måneder - 2, 72 tusen rubler. i 2015 for det første barnet, dobbelt så mye for det andre, tredje barnet osv.

Uavhengig av status for ansettelse, kan en kvinne motta fødekapital hvis hun har et barn (det vil være 453 tusen rubler i 2016).

Anbefalt: