Hvordan Beregne En Lønn Etter En Tidsplan

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne En Lønn Etter En Tidsplan
Hvordan Beregne En Lønn Etter En Tidsplan

Video: Hvordan Beregne En Lønn Etter En Tidsplan

Video: Hvordan Beregne En Lønn Etter En Tidsplan
Video: Гандикапс и Стейблфорд 2024, April
Anonim

For ansatte som arbeider etter en turnusplan, kan du angi lønn, timelønns- eller akkordlønn (artikkel 135 i arbeidskoden i Russland). Ofte etableres en skyveplan for de virksomhetene hvis aktiviteter ikke kan stoppes i helger eller helligdager, og derfor gir arbeidsgodtgjørelse tilleggsavgifter i samsvar med gjeldende lovgivning

Hvordan beregne en lønn etter en tidsplan
Hvordan beregne en lønn etter en tidsplan

Det er nødvendig

  • - kalkulator;
  • - tids skjema;
  • - programmet "1C Lønn og personell".

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis en ansatt har jobbet alle de foreskrevne dagene i henhold til tidsplanen, må du betale ham en lønn ved hjelp av takstsatsen i samsvar med arbeidstiden eller beløpet fra jobb. Hvis det er overarbeid, det vil si at arbeidstakeren har jobbet flere timer enn det som er fastsatt i artikkel 91 i den russiske føderasjonens arbeidskode, og deretter betaler du dobbelt så mye som alle overarbeidede timer. Når du arbeider fra utdataene i alle bearbeidede timer, må du belaste en dobbel mengde av den gjennomsnittlige daglige produksjonen for faktureringsmåneden (artikkel 152 i arbeidskoden i Russland).

Steg 2

Hvis en ansatt som jobber etter en tidsplan ikke har fullført en hel måned, beregner du den gjennomsnittlige timekostnaden for en arbeidstid i faktureringsperioden. For å gjøre dette, del lønnen med antall arbeidstimer i faktureringsperioden og multipliser med de faktisk arbeidet timene. Når du betaler sats, multipliserer du satsbeløpet med antall timer som faktisk er jobbet per måned. Når du arbeider fra produksjon, beregner du den faktiske produksjonen i faktureringsperioden.

Trinn 3

For arbeid i helrussiske helger, betaler du dobbelt så mye lønn, timelønn eller produksjon, uavhengig av at arbeidstakeren de angitte dagene jobbet i henhold til skiftplanen.

Trinn 4

Hvis en ansatt som arbeider i en forskjøvet tidsplan som jobbet lørdag eller søndag, betaler du lønnen med et enkelt beløp, siden fridagene i skiftplanen regnes som de dagene som ikke jobber for denne ansatte.

Trinn 5

For ansatte som jobbet nattevakter fra kl. 22.00 til 11.00, legg til minst 20% ekstra (resolusjon fra regjeringen i Den russiske føderasjonen 554). Dine interne regler kan indikere at en annen prosentandel blir belastet for nattarbeid, men det kan ikke være lavere enn de fastsatte 20%.

Trinn 6

For overarbeid, arbeid i helger og helligdager, har arbeidstakeren rett til å få en ekstra fridag. I dette tilfellet teller du alle resirkuleringstimer i en størrelse.

Anbefalt: