Hvorfor Er Det En økonomisk Krise I Hellas

Hvorfor Er Det En økonomisk Krise I Hellas
Hvorfor Er Det En økonomisk Krise I Hellas

Video: Hvorfor Er Det En økonomisk Krise I Hellas

Video: Hvorfor Er Det En økonomisk Krise I Hellas
Video: Ричард Вилкинсон: Как экономическое неравенство вредит обществу 2024, April
Anonim

I flere år har det vært økonomisk ustabilitet i Hellas og som et resultat politisk og sosial uro. Landets høye samlede gjeld truer med en ytterligere nedgang i produksjonen og en mulig utgang av Hellas fra eurosonen. Årsakene til krisefenomenene ligger i de grove feilene regjeringen har gjort. Sannsynligvis er det bare presserende omfattende tiltak foreslått av EU som kan redde landets økonomi fra en global økonomisk kollaps.

Hvorfor er det en økonomisk krise i Hellas
Hvorfor er det en økonomisk krise i Hellas

Forutsetningene for krisen i Hellas ble skissert tilbake i 2009. Økonomien på den tiden var allerede i en beklagelig tilstand, og den virkelige krisen brøt ut i 2010 og fortsetter til i dag. Det særegne med dagens situasjon i dette europeiske landet er at den nåværende krisen er gjeld. Størrelsen på den offentlige utenlandsgjelden til Hellas overstiger € 350 milliarder. I lang tid levde landet faktisk på kreditt uten å tenke på konsekvensene. Samtidig var det en betydelig ubalanse i sosialpolitikken: utrolig høy lønn med kvoter og imponerende bonuser, samt enorme dagpenger. Med andre ord, landet har lenge levd utenfor dets midler.

Landet var på randen av mislighold. Da tiden kom til å betale tilbake gjeld, kastet den greske regjeringen bare opp hendene. Eksperter har bestemt at landet ikke er i stand til å komme seg ut av gjeldshullet alene. Hellas partnere i EU, etter beregninger og overveielser, bestemte seg for å avskrive en del av gjelden og tildelte et nytt lån til staten slik at landet skulle få muligheten til å gjøre de nødvendige justeringene i den økonomiske kursen.

Den greske regjeringen var veldig sen med å innføre total økonomi. Lønningene falt kraftig, masseoppsigelser begynte og sosiale fordeler for arbeidsledige begynte å avta. Slike upopulære tiltak førte til en økning i borgernes misnøye med den økonomiske politikken til den greske regjeringen. En bølge av opptøyer, protester og streiker feide over hele landet.

Uroen i Hellas har allerede negativt påvirket både kursen i den europeiske valutaen mot dollar og den russiske økonomien, som er veldig følsom for svingninger i eurokursen.

Som tiltak som kan føre til en endring i den økonomiske situasjonen i landet, kaller eksperter oppgivelse av lukkede yrker med sine privilegier, forenkling av prosessen med å registrere selskaper, og opphevelse av restriksjoner på innenlandske markeder. Det er også nødvendig å åpne offentlig sektor for å konkurrere med privat virksomhet og ta skritt for å forbedre Hellas konkurransekraft i internasjonale markeder.

Anbefalt: