Hvordan Bestemme Nivået På Strukturell Arbeidsledighet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Nivået På Strukturell Arbeidsledighet
Hvordan Bestemme Nivået På Strukturell Arbeidsledighet

Video: Hvordan Bestemme Nivået På Strukturell Arbeidsledighet

Video: Hvordan Bestemme Nivået På Strukturell Arbeidsledighet
Video: Samfunnsfag - Levestandard og livskvalitet 2024, April
Anonim

Strukturell arbeidsledighet skyldes strukturelle endringer i økonomien. Ofte skyldes dette prosessene med modernisering og innovasjon i ulike områder av økonomien og jordbruket. Disse prosessene gjør mange foreldede spesialiteter og yrker uavhentet. Samtidig skaper de en etterspørsel etter arbeidere innen nye spesialiteter, som fortsatt er utilfreds på grunn av mangel på profesjonelt personell.

Hvordan bestemme nivået på strukturell arbeidsledighet
Hvordan bestemme nivået på strukturell arbeidsledighet

Bruksanvisning

Trinn 1

Strukturell arbeidsledighet, sammen med friksjonsledighet, er naturlig. Friksjonsløs arbeidsledighet er typisk for folk som nylig har mistet jobben og er på utkikk etter en ny jobb. Som regel henviser hun til de spesialistene hvis yrker fortsatt er etterspurt på arbeidsmarkedet. Friksjonsledighet er preget av en kort periode med leting og venting på ny jobb.

Steg 2

Den andre naturlige komponenten, strukturell arbeidsledighet, er preget av en lang periode, siden arbeidere som fortsatt er uanmeldte etter moderniseringen av produksjonen blir tvunget til å gjennomgå omskolering og endre yrke. Og dette er ikke alltid lett, både moralsk og materielt. I tillegg inkluderer denne typen arbeidsledighet utstrømning og bevegelse av arbeidskraft fra deprimerte områder, noe som også påvirker tidspunktet for søket etter en ny jobb.

Trinn 3

For å bestemme nivået på strukturell ledighet er det nødvendig å ta statistikk over arbeidsledige og analysere dem. Fra det totale antallet arbeidsfør befolkning som arbeider med jobbsøking, er det nødvendig å velge de av dem hvis faglige struktur ikke tilsvarer strukturen til ledige stillinger på arbeidsmarkedet. Spesielt karakteriserer denne typen arbeidsledighet militærspesialister i yrkesaktiv alder, som forble uanmeldt på grunn av reduksjonen av de væpnede styrkene. De må omskole seg og skaffe seg nye, "fredelige" spesialiteter. Bestem antall arbeidssøkere hvis saker refererer spesifikt til strukturell arbeidsledighet.

Trinn 4

Nivået på strukturell arbeidsledighet (SS) bestemmes av formelen: SS = (SB / RS) * 100%, hvor SB er antall strukturelle arbeidsledige, RS er arbeidsstyrken. Arbeidsstyrken inkluderer alle kategorier av arbeids- aldersbefolkning som ønsker å jobbe, jobbe eller er på utkikk etter arbeid.

Anbefalt: