Hvordan Betale En Deltidsjobb

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Betale En Deltidsjobb
Hvordan Betale En Deltidsjobb

Video: Hvordan Betale En Deltidsjobb

Video: Hvordan Betale En Deltidsjobb
Video: Hvordan betale gebyr i Bibliofil 2024, Kan
Anonim

Deltidsjobben forstås som at den ansatte utfører vanlig arbeid på de vilkår som er foreskrevet i arbeidsavtalen, på fritiden fra hovedjobben. Deltidsarbeid forutsetter med andre ord at arbeidstakeren har hovedinntekt for inntekt.

Hvordan betale en deltidsjobb
Hvordan betale en deltidsjobb

Bruksanvisning

Trinn 1

Deltidsarbeid forveksles ofte med deltids- eller deltidsarbeid. Faktisk har arbeidstakeren og arbeidsgiveren, i samsvar med russisk lov, rett til å avtale lengden på arbeidsdagen. Derfor kan en person som jobber deltid bare ha et gitt arbeidssted, som vil være det viktigste, dvs. ikke for å være deltidsarbeider, men for å motta betaling i forhold til arbeidstiden.

Steg 2

Godtgjørelse for deltidsansatte utføres også i forhold til arbeidstiden eller avhengig av produksjonen, eller på andre forhold som er bestemt av arbeidsavtalen. Hvis en deltidsarbeider jobber i regioner der det gis forskjellige godtgjørelser eller koeffisienter, blir lønnen belastet ham i samsvar med disse godtgjørelsene.

Trinn 3

Alle vilkårene for godtgjørelse for en deltidsarbeider må være angitt i en arbeidsavtale. Men samtidig skal det huskes at han kan motta mindre enn den fastsatte minstelønnen, siden minstelønnen innebærer at en ufaglært arbeidstaker vil arbeide normen for arbeidstid fastsatt ved lov - 40 timer i uken. For deltidsansatte skal arbeidsuken ikke overstige 20 timer. Følgelig vil lønnene til deltidsansatte være lavere enn de viktigste ansatte.

Trinn 4

Som alle andre arbeidstakere har deltidsarbeidere imidlertid rett til å motta kompensasjon og fordeler gitt i loven. Disse inkluderer betaling av permisjon, inkludert fødselspermisjon, barnepass, betaling av midlertidige funksjonshemmingsbevis osv. Men samtidig får deltidsarbeidere i tilfelle en reduksjon i bemanningen ikke utbetalt permitteringsytelser, siden de har sitt viktigste arbeidssted. I tillegg har deltidsarbeidere ikke krav på garantier på grunn av personer som arbeider i Nord-Norge, samt å kombinere opplæring og arbeid.

Anbefalt: