Slik Fordeler Du Overheadkostnader

Innholdsfortegnelse:

Slik Fordeler Du Overheadkostnader
Slik Fordeler Du Overheadkostnader

Video: Slik Fordeler Du Overheadkostnader

Video: Slik Fordeler Du Overheadkostnader
Video: Диски ВСМПО СЛИК 2024, April
Anonim

Generelle produksjonskostnader for et foretak karakteriserer kostnadene ved å betjene hoved- og hjelpeindustrien. På grunn av det faktum at disse kostnadene påvirker verdien av produksjonskostnadene, må regnskapsføreren nærme seg distribusjonen.

Slik fordeler du overheadkostnader
Slik fordeler du overheadkostnader

Bruksanvisning

Trinn 1

Analyser alle anleggets overheadkostnader. Identifiser hovedutgiftspostene, som inkluderer kostnadene for vedlikehold og drift av utstyr og maskiner, avskrivninger, eiendomsforsikring, nyttekostnader, leie, lønn til ansatte og andre produksjonskostnader for bedriften. Det totale kostnadsbeløpet samles på belastning av konto 25 "Generelle produksjonskostnader", hvoretter det fordeles på de tilsvarende kontoene.

Steg 2

Fordel en del av de generelle produksjonskostnadene til kreditt på konto 10 "Materialer". Det gjenspeiler kostnadene for materialer og reservedeler som ble brukt av bedriften til reparasjon og vedlikehold av utstyr som ble brukt i produksjonsprosessen.

Trinn 3

Påløper avskrivninger på anleggsmidler som brukes i hoved- og hjelpeproduksjonen, og gjenspeiler disse kostnadene på konto 02 "Avskrivning av anleggsmidler".

Trinn 4

Tildel en del av de generelle produksjonskostnadene som er rettet mot å betale for verktøy, leie og andre kostnader for vedlikehold av lokaler og utstyr som trengs i produksjonen. Disse kostnadene gjenspeiles i kreditt på konto 60 "Oppgjør med leverandører" og 76 "Oppgjør med kreditorer og skyldnere."

Trinn 5

Identifiser utgiftspostene som gjelder utbetaling av lønn til ansatte som er involvert i produksjonsprosessen. Godtgjørelse for arbeidskraft reflekteres på kreditt på konto 70, og forsikringspremie på kreditt på konto 69.

Trinn 6

Opprett underkontoer 25.1 og 25.2 som distribuerer alle overheadkostnader til de som er knyttet til tilleggs- eller hovedproduksjon. Avskriv disse kostnadene til belastning av konto 20 "Hovedproduksjon" og 23 "Hjelpeproduksjon".

Anbefalt: