Hvordan Regjeringen Skal Redde Rubelen I

Hvordan Regjeringen Skal Redde Rubelen I
Hvordan Regjeringen Skal Redde Rubelen I

Video: Hvordan Regjeringen Skal Redde Rubelen I

Video: Hvordan Regjeringen Skal Redde Rubelen I
Video: Corona: Fear is a Virus | Full Movie in English | Coronavirus Thriller 2024, April
Anonim

I desember økte den russiske sentralbanken styringsrenten kraftig til 17%, og eksporterende bedrifter, for å opprettholde rubelkursen på riktig nivå, ble enige om å selge utenlandsk valuta på markedet. Imidlertid er de fleste økonomiske analytikere enige om at disse tiltakene vil være effektive innen veldig kort tid, og tidlig på 2015 vil den russiske nasjonale valutaen møte nye styrketester. Så hvilke tiltak for innflytelse på rubelkursen foreslås av ledende russiske økonomiske eksperter.

Hvordan regjeringen skal redde rubelen i 2015
Hvordan regjeringen skal redde rubelen i 2015

Fjern store aktører fra valutamarkedet

Det foreslås å la bare valutaspekulanter være på markedet, og statlige og store private selskaper med valutainntekter bør trekkes ut av markedet. Det vil være nødvendig å forhandle individuelt med eksporterende foretak og etablere en individuell valutakurs.

Hvis store selskaper forlater valutamarkedet, vil det krympe betydelig. I dette tilfellet vil Russlands sentralbank være i stand til å opprettholde en stabil rubelkurs med små valutaintervensjoner.

Denne teknikken er utbredt i mange land i verden. I dette tilfellet overføres rubelen til manuell kontroll av sentralbanken. Ofte er allmennheten uvitende om avtalen mellom store eksporterende selskaper og staten.

Muntlig valutaintervensjon

Verbal valutaintervensjoner brukes ofte i mange land i verden. For å gjøre dette trenger du ikke å utstede spesielle dekreter og vedta lover. Mulighetene til Russlands sentralbank i dette tilfellet er imidlertid svært begrensede. Dessverre er det i Russland ingen kanal som det vil være absolutt tillit fra befolkningen, markedet og næringslivet.

Restriktive tiltak

Hvis befolkningen slutter å stole på bankene, vil det være et massivt uttak av innskudd i utenlandsk valuta. I dette tilfellet kan det gjøres et forsøk på å begrense utstrømningen av valuta fra kontoen til innskytere. Det er mulig å innføre ulike begrensninger.

De positive resultatene fra slike tiltak er imidlertid ekstremt kortvarige. Det vil være mye vanskeligere å gjenopprette tilliten til bankene senere. Denne prosessen kan fortsette i mange år.

Økning i styringsrenten

I følge noen ledende økonomer skal man ikke forvente et kraftig kutt i styringsrenten i første kvartal 2015. Noen spår til og med ytterligere økning. Dette tiltaket bidrar til å gjøre penger dyrere for banker, og etterspørselen etter valuta er begrenset i valutamarkedet.

Stopp refinansiering

Hvis sentralbanken slutter å refinansiere lån med løpetider, kan dette føre til at markedsaktørene blir tvunget til å selge valutaen. En strategi som denne har allerede bidratt til å redde valutamarkedet fra et krasj i 2009.

Innføring av et valutabånd

I november 2014 ga Sentralbanken i Russland faktisk ut rubelen til fritt flyt. Det er usannsynlig at det under de nåværende økonomiske forhold er mulig å returnere valutabåndet, siden vedlikeholdet krever store økonomiske kostnader.

Rubelen er for tiden under press. Sanksjoner og fallet i verdens oljepris spilte en viktig rolle. Det viser seg at den eneste mest effektive metoden for å styrke rubelen og redusere inflasjonen er å gjenopprette økonomisk vekst.

Anbefalt: