Hvordan Finne Marginalkostnader

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Marginalkostnader
Hvordan Finne Marginalkostnader

Video: Hvordan Finne Marginalkostnader

Video: Hvordan Finne Marginalkostnader
Video: Lær kart og kompass: leksjon 04 - finn ut eksakt hvor du befinner deg ved hjelp av stiskilt 2024, Kan
Anonim

Marginkostnader er en indikator på marginalanalyse i foretakets produksjonsaktivitet, visse merkostnader brukt på produksjonen av hver enhet med tilleggsprodukter. Videre er det for hvert produksjonsnivå en spesiell, særegen verdi av disse kostnadene.

Hvordan finne marginalkostnader
Hvordan finne marginalkostnader

Bruksanvisning

Trinn 1

Økningen i variable kostnader, som er forbundet med frigjøringen av hver ekstra produksjonsenhet, det vil si forholdet mellom økningen i kostnader og økningen i produksjon forårsaket av dem, uttrykker størrelsen på de variable kostnadene. Derfor kan det bestemmes ved hjelp av følgende formel: Variable kostnader = Økning i variable kostnader / Økning i produksjon.

Steg 2

Hvis for eksempel økningen i salg utgjorde 1000 enheter varer, og selskapets kostnader økte med 8000 rubler, vil marginalkostnadene være: 8000/1000 = 8 rubler - dette betyr at hver ekstra vareenhet koster selskapet en ytterligere 8 rubler.

Trinn 3

Med sin økning i produksjon, så vel som salg, kan selskapets kostnader endres: med en avmatning, med en akselerasjon eller jevnt.

Trinn 4

Hvis organisasjonens kostnader for innkjøpte materialer og råvarer synker når produksjonsvolumet øker, reduseres marginalkostnadene med en avmatning.

Trinn 5

Marginalkostnaden stiger når produksjonsvolumet øker med en akselerert hastighet. Denne situasjonen kan forklares med handlingen i loven om avtagende avkastning eller økningen i kostnadene for råvarer, materialer eller andre faktorer som kostnadene klassifiseres som variabler for.

Trinn 6

I tilfelle en ensartet endring i marginalkostnadene, er de konstante og like de variable kostnadene som er brukt per enhet enhet.

Trinn 7

Matematisk fungerer marginalkostnader som bestemte derivater av kostnadsfunksjonen for en gitt type aktivitet.

Trinn 8

Et lavt marginalt produkt betyr at det trengs ganske store mengder ekstra ressurser for å produsere mer produksjon. Dette fører igjen til høye marginale kostnader. Eller vice versa.

Trinn 9

Faste produksjonskostnader kan ikke påvirke nivået på marginalkostnadene for rapporteringsperioden, de bestemmes bare av variable kostnader.

Anbefalt: