Hvordan Bestemme Valutakursdifferansen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Valutakursdifferansen
Hvordan Bestemme Valutakursdifferansen

Video: Hvordan Bestemme Valutakursdifferansen

Video: Hvordan Bestemme Valutakursdifferansen
Video: Hvordan, Hvorfor 2024, Kan
Anonim

Kursdifferansen oppstår når foretaket tømmer utenlandsk valuta som er inkludert i varekostnaden eller brukes til å betale gjeld. Det er forskjellen som dannes med en endring i rubelen i utenlandsk valuta. Mange regnskapsførere har visse vanskeligheter med å bestemme valutakursdifferansen.

Hvordan bestemme valutakursdifferansen
Hvordan bestemme valutakursdifferansen

Bruksanvisning

Trinn 1

Beregne valutamidler på nytt i samsvar med reglene etablert av PBU 3/2006 "Regnskap for valutakursdifferanser". Valutakursdifferanser bestemmes fra datoen for innregning av selskapets utgifter eller inntekter i utenlandsk valuta, datoen for forskuddsrapporten, datoen for utstedelse eller mottak av utenlandske midler til kassereren, datoen for avskrivning eller kreditering av valutaen til gjeldende konto. I dette tilfellet må alle operasjoner dokumenteres.

Steg 2

Les prosedyren for beregning av valutakursdifferansen, som er fastsatt av PBU 3/2006. Det bestemmes som forskjellen mellom rubelverdien av eiendelen eller forpliktelsen i utenlandsk valuta, som beregnes på datoen for aksept i regnskapet og datoen for transaksjonen.

Trinn 3

Bruk omvendt metode for å beregne valutakursdifferansen. For å gjøre dette må du først bestemme kontosaldoen i utenlandsk valuta.

Trinn 4

Deretter multipliserer du denne verdien med satsen til Den russiske føderasjonens sentralbank, som er satt for gjeldende dato, dvs. datoen for regnskapsføring av transaksjonen. Resultatet er rubeldekning for dagens dato. Trekk rubledekselet fra transaksjonsdatoen fra den resulterende verdien. Den resulterende forskjellen kalles valutakursdifferansen og gjenspeiles i konto 91 "Andre inntekter og kostnader".

Trinn 5

Bestem valutakursdifferansen ved hjelp av kursdifferansemetoden. For å gjøre dette er det nødvendig å trekke den forrige valutakursen til Russlands sentralbank fra gjeldende valutakurs for CBR-rubelen, og deretter multiplisere den resulterende verdien med kontosaldoen uttrykt i utenlandsk valuta.

Trinn 6

Analyser den resulterende verdien. Hvis valutakursdifferansen ble beregnet for kundefordringer og har en negativ verdi, refererer den til selskapets inntekt. Hvis det er positivt, så er utgiften. For leverandørgjeld er det motsatte sant.

Anbefalt: