Hvor Mye Penger Har Russerne "for Livet"?

Hvor Mye Penger Har Russerne "for Livet"?
Hvor Mye Penger Har Russerne "for Livet"?

Video: Hvor Mye Penger Har Russerne "for Livet"?

Video: Hvor Mye Penger Har Russerne
Video: Выбери правильный путь чтобы СПАСТИ НЕВЕСТУ Ледибаг! Почему Салли и Ларри УКРАЛИ невесту? 2024, April
Anonim

Det er en vanlig setning: "Det er en løgn, det er en skamløs løgn og det er statistikk." I følge de offisielle dataene fra Rosstat, publisert hvert år som en egen bok, er det således mulig å tegne et portrett av landet der vi skjedde og ikke trenger å fortsette å jobbe og leve.

Ikke nekte deg selv noe
Ikke nekte deg selv noe

De nyeste dataene er for 2018, ingen nyere. Blir i høst.

Så, forbrukernes forbruk av russere, ifølge Rosstat, fordeles som følger: det meste av pengene går til mat, bolig og fellestjenester, drivstoff, transport; minst av alt - for utdanning.

30% av utgiftene er mat:

Brød og kornprodukter: 4, 6% av det totale forbruket Poteter: 0, 4% Grønnsaker og meloner: 2, 1% Frukt og bær: 2, 2% Kjøtt og kjøttprodukter: 8, 5% Fisk og fiskeprodukter: 2% melk og meieriprodukter: 5,2% sukker og konfekt: 1,8% egg: 0,4% vegetabilsk olje og annet fett: 0,5% te, kaffe og andre brus: 2,5%

Ytterligere 27,9%, nesten 28%, er boliger og fellestjenester og andre verktøy: strøm, gass, sentralvarme osv.

Av de resterende 42% forbrukes det meste av transport (8, 4%), drivstoff (4, 8%), etterfylling av førstehjelpsutstyr (5%), samt kjøp av sko og klær (7, 7 %).

Dermed forblir 16% av all inntekt "for livet". I følge de samme offisielle dataene fra Rosstat var fordelingen av befolkningen i 2018 i form av monetær inntekt som følger: den høyeste tettheten, nemlig 23,6% av befolkningen, har en inntekt på 27 til 45 tusen rubler per måned. Og hvis, som beregnet ovenfor, 16% av den månedlige inntekten forblir "for livet" - dette er 7200 rubler i det beste scenariet, ble "taket" av inntekten til dette sjiktet av befolkningen tatt i betraktning - 45 tusen rubler i måneden.

Her må vi ta forbehold om at russernes nominelle inntekt vokser fra år til år; når man tar hensyn til inflasjon og stigende priser, faller imidlertid de russiske inntektene, og ifølge uavhengige økonomer vil de fortsette å falle.

Vi har syv tusen rubler i måneden angivelig "gratis" for personlige utgifter og behov. Dette er i et veldig, veldig optimistisk scenario. Noen kan motbevise disse tallene, men dette kan bare gjøres hvis du fører oversikt over inntekter og utgifter, med andre ord - personlig regnskap.

Så vi kom til den første regelen om finansiell kompetanse - regnskap for inntekter og utgifter. Denne regelen har etablert seg som en grunnleggende og obligatorisk regel for enhver inntekt, men når det er 7000 rubler i måneden for livet, er det ekstremt viktig å holde rede på utgifter og inntekter hvis du ønsker å komme deg ut av sumpen i ditt vanlige liv.

I de følgende artiklene - en spesifikk og detaljert analyse av nøyaktig hvordan du kan holde rede på penger og hva annet, i tillegg til dette, kan du gjøre.

Anbefalt: