Hvordan Arve Aksjer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Arve Aksjer
Hvordan Arve Aksjer

Video: Hvordan Arve Aksjer

Video: Hvordan Arve Aksjer
Video: Aksjer og fond for nybegynnere - 10 ting du må vite 2024, April
Anonim

Å motta arv er en ganske klar og forståelig lovgivningsprosedyre. Men når du arver aksjer, kan det oppstå visse vanskeligheter knyttet til gjennomføring av handlinger i virksomheter for å beskytte mot tredjeparter.

Hvordan arve aksjer
Hvordan arve aksjer

Bruksanvisning

Trinn 1

Kontakt selskapet hvis aksjer du vil oppnå arverettigheter. Få et utdrag fra aksjeeierregisteret, som bekrefter at testatoren hadde en andel i foretaket på dødstidspunktet. På dette stadiet kan den første vanskeligheten oppstå. Du kan bli informert av useriøse borgere om at denne personen ikke har vært oppført som deltaker eller aksjonær på lenge. Husk at denne informasjonen kan verifiseres ved å kontakte registreringsmyndigheten.

Steg 2

Studer de økonomiske aktivitetene til selskapet du arvet aksjer i. Kanskje er selskapet ulønnsomt eller driver med kriminalitet, så det vil være ulønnsomt å få en andel i det. Kjemp bare for arven som kan gi deg fortjeneste.

Trinn 3

Start en arvesak med en notarius. For å gjøre dette må du sende inn et sertifikat for registrering, dødsattest, testamente eller dokumenter som bekrefter forholdet. Videre, hvis flere mennesker kan arve aksjer, må alle av dem gjelde for en notarius. Ellers blir arvesaken ugyldiggjort.

Trinn 4

Sjekk ut aksjen. Dette stadiet er nødvendig for at notarius skal kunne bestemme verdien av den arvede eiendommen og rettighetene i monetære termer. Etter det er det nødvendig å samle de gjenværende dokumentene for registrering av arven.

Trinn 5

Få et arvesertifikat. Hvis det er umulig å løse problemet med arv av aksjer på en notarius måte, anbefales det å sende inn en påstand om krav i retten. Dette er nødvendig hvis eierne av foretaket ikke vil dele med den fremtidige arvingen og nekter å bistå med å levere dokumenter som bekrefter at testatoren har aksjer.

Anbefalt: