Hvordan Bestemme Nåverdien

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Nåverdien
Hvordan Bestemme Nåverdien

Video: Hvordan Bestemme Nåverdien

Video: Hvordan Bestemme Nåverdien
Video: Hvordan finne nåverdi i Excel (raskenettkurs.no - intro) 2024, April
Anonim

Den tilbagediskonterte (nåverdien) er et estimat av hvor mye fortjeneste du får i fremtiden fra en investering i et bestemt finansielt instrument når det gjelder det aktuelle tidspunktet. Den lar deg finne hvor mye investering som kreves for å motta et visst overskudd etter en spesifisert periode.

Hvordan bestemme nåverdien
Hvordan bestemme nåverdien

Bruksanvisning

Trinn 1

For å forstå hvordan du kan finne nåverdien, kan du vurdere et eksempel. Investoren skal investere i aksjer. Han planlegger å motta $ 2000 i løpet av et år. Renten (avkastning) er 10%. For å bestemme nåverdien, må du dele beløpet på fremtidig inntekt med renten, økt med en. Nåverdien i dette eksemplet vil være $ 1818 (2000 / (1 + 0, 1)). Dermed må en investor investere $ 1818 for å motta $ 2000 i løpet av et år. Jo høyere renten er, desto mindre investering vil det være åpenbart, og motsatt, ved en lavere rente, må et større beløp investeres for å oppnå lik inntekt.

Steg 2

Du bør forstå at den neddiskonterte verdien ikke bare avhenger av renten, men også av investeringsperioden for fond. La oss si at en investor har investert i aksjer i en periode på 3 år, og ikke i ett år, som indikert i forrige eksempel. I dette tilfellet vil den nedsatte verdien i 1 år være $ 1818, for det andre - $ 1652 (1818 / (1 + 0, 1)), for det tredje - $ 1501 (1652 / (1 + 0, 1)). Den nedsatte verdien på $ 1501 betyr at investoren må investere dette beløpet for å motta $ 2000 på 3 år. Jo lengre investeringsperioden er, desto mindre investering vil det kreves.

Trinn 3

For å bestemme nåverdien for forskjellige investeringsperioder og renter, bruk følgende formel: P = I / (1 + r) ^ n, hvor P er nåverdien; Jeg er investeringsmengden; r - rentesats; n er investeringsperioden. Behovet for å beregne den neddiskonterte verdien skyldes at det lar deg korrelere det estimerte investeringsbeløpet med forventet fortjeneste. På bakgrunn av dette kan det konkluderes om det er tilrådelig å investere i prosjektet som blir vurdert.

Anbefalt: